• "Hot curry" kyllingesuppe

    Ingredienser: 4 personer 1 spsk. olie 2-3 spsk. karry 2 fed hvidløg, presset 2 pakker kyllingeinderfileter a 280 g 2 dåser kokosmælk a 400 ml 1 grøn peberfrugt i tern 2 terninger hønsebouillon 125 g champignon i skiver 1/ ... Læs mere

  • Bechamelsauce til lasagne

    Ingredienser: 20 g margarine (mælkefri) 20 g hvedemel 3 dl risdrik, havredrik el.lign. 40 g sojaost (Fx Tofutti Creamy Smooth) Muskatnød efter smag Salt og peber Sådan gør du: Smelt margarinen i en gryde og t ... Læs mere

  • Boller i karry

    Ingredienser: Antal boller lavet med en spiseske: ca. 35-40 stk. 750-800 g hakket kalv og svin 1,5 dl mel 1 revet løg 3 tsk. salt ½ tsk. peber 3 dl risdrik, havredrik el.lign. 2 æg Sauce: 1 tsk. margarine (mælkefri, fx FRI ... Læs mere

  • Cremet jordskoksuppe

    Ingredienser: 4 personer 1-2 spsk. olie 1 rødløg 1 porre 200 g kartofler 300 g jordskokker 1 liter vand 1 hønsebouillonterning 1-2 spsk. mælkefri madlavningsfløde (fx iMat fra Oatly) Salt og peber Flute eller andet brø ... Læs mere

  • Fiskefrikadeller

    Ingredienser: 4 pers. 800 g hakket torsk 3 spsk. hvedemel 2 spsk. kartoffelmel ½ dl mælkefri ”madlavningsfløde” (cuisine) 2 små æg 1 lille fintrevet løg 2 tsk. salt Evt. lidt peber Små kartofler evt. med skræl og ... Læs mere

  • Fiskepakker

    Ingredienser: 4 personer 600 g filet af torsk-, mørk- eller lyssej eller rødfisk groft salt peber 4 stykker bagepapir 2 porrer 2 persillerødder eller 5 gulerødder, ca. 300 g renset vægt 1 gul peberfrugt 1 æble 20 g bacon ... Læs mere

  • Frikadeller

    Ingredienser: 400 g hakket kalv og flæsk 1 dl havregryn 1 æg 2 dl risdrik, havredrik el.lign. 1,5 tsk. salt Hvidløgspeber Hakket løg efter smag 1 revet gulerod / ½ squash Sådan gør du: Kom alle ingredien ... Læs mere

  • Fyldte pandekager med kylling og squash

    Ingredienser: Pandekagedej: 75 g Amo Hvedemel ½ tsk. salt 2 æg 2 dl risdrik, havredrik eller lign. 25 g smeltet margarine (mælkefri) Fyld: 300 g kyllingefilet i strimler 1 hakket løg 300 g squash 1 spsk. olie 1 fed h ... Læs mere

  • Grydestegt kylling med agurkesalat

    Ingredienser: 4 personer 1 hel kylling ca. 1400 g 1 bdt. persille 25 g margarine (fx FRI eller Nutana) salt og peber 3 dl vand 2 dl mælkefri madlavningsfløde (fx iMat fra Oatly) Agurkesalat – lav den selv, se herunder. ... Læs mere

  • Grøntsagstærte, grov bund

    Ingredienser: 1 bund: 120 g Amo Hvedemel 60 g Amo Grahamsmel 100 g kold margarine (mælkefri) 3 spsk. vand Eksempel på fyld: 2 porrer og 1 løg skåret i mindre ringe og kogt 5 min. 150 g kogt skinke, evt. i tern Æggemasse: ... Læs mere

  • Hjemmelavede pitabrød

    Ingredienser: 6 stk. 500 g Amo Hvedemel 3½ dl lunkent vand 25 g gær 1 tsk. groft salt Fyld: Salat, tomat, agurk, skinketern - eller andet fyld efter ønske. Sådan gør du: Opløs gæren i vandet. Rør salt o ... Læs mere

  • Hjemmelavet pizza

    Ingredienser: Dej: 2,5 dl lunkent vand 1 pk. gær 1 tsk. salt 2 spsk. salatolie Ca. 500 g hvedemel Lidt olie til bradepanden Fyld: 500 g hakket oksekød 250 g champignon 2 ds. flåede/hakkede tomater 1 bouillonterning 200 g ... Læs mere

  • Italiensk fiskefad

    Ingredienser: 4 personer 1 tsk. olie til smøring af fadet 600 g filet af lyssej, mørksej, torsk, lange, kulmule eller laks 1 tsk. groft salt 2 løg eller 1 porre 4 gulerødder eller persillerødder, ca. 300 g renset vægt 1 fed ... Læs mere

  • Kalkungryde

    Ingredienser: 275 g kalkunkød i strimler 200 g champignon 1 tsk. paprika 1 spsk. olie (fx olivenolie) 1 rød peberfrugt 1 dåse hakkede tomater 1 pakke bacon i skiver 1 dl vand 2 dl risdrik, havredrik eller lign. 1 spsk. soya ... Læs mere

  • Kartoffel-gulerod-porresuppe

    Ingredienser: 4 personer 400 g skrællede kartofler 3 mellem store gulerødder 2 porrer 3 spsk. olivenolie 7 dl vand 1 terning hønsebouillon 3 dl risdrik eller lign. 1 dl mælkefri madlavningsfløde (fx iMat fra Oatly) Evt. 1 ... Læs mere

  • Kylling i tomat med frisk pasta

    Ingredienser: 4 personer 2 pakker kyllingebrystfileter a 280 g 6-8 mellemstore tomater 2-3 fed hvidløg, finthakket 1 spsk. olivenolie 1 spsk. mælkefri margarine Salt og friskkværnet peber Frisk basilikum 2 pakker frisk past ... Læs mere

  • Kylling med stegte æbler og kartofler

    Ingredienser: 4 personer 2 pakker kyllingebrystfilet a 280 g Salt og friskkværnet peber 4 store kartofler 2 løg 4 æbler, skrællede 1 spsk. olivenolie 2 dl hønsebouillon Sådan gør du: Skræl og skær kart ... Læs mere

  • Kylling med svampe og pasta

    Ingredienser: 4 personer 280 g kyllingeinderfileter 200 g champignon eller blandede svampe 1 fed hvidløg 1 lille løg 1 dl vand ½ terning hønsebouillon 1½ dl mælkefri ”madlavningsfløde”/cuisine Pynt evt. med frisk per ... Læs mere

  • Kylling Saltimbocca

    Ingredienser: 4 personer 280 g kyllingebrystfilet 4 skiver parmaskinke 1 tsk. tørret salvie 4 tandstikkere Salt og friskkværnet peber Olie til stegning 500 g grønne asparges 1 kg små kartofler Sådan gør du: ... Læs mere

  • Kyllingedeller med soltørrede tomater

    Ingredienser: 4 personer 450 g hakket kyllingekød 1 tsk. salt 1 lille løg, finthakket eller revet 1 dl risdrik, havredrik eller lign. 1/2 dl havregryn 1 dl hakket, frisk basilikum 4 soltørrede tomater, hakkede friskkværnet ... Læs mere

  • Kyllingefrikadeller og kartoffelsalat

    Ingredienser: 4 personer 400 g god dansk Himmerlands kyllingefars 1 løg 3 hele æg 1 dl risdrik eller havredrik 1 dl fuldkornsmel eller havregryn 3 gulerødder 1 dl æblemost Salt og peber 2 spsk. vindruekerneolie Kartoffels ... Læs mere

  • Kyllingegryde med abrikoser

    Ingredienser: 4 personer 1 hel kylling, 1200 g 350 g tørrede abrikoser 6 dl vand 40 g hvedemel 4 spsk. olivenolie 1 terning hønsebouillon Salt og friskkværnet peber Sådan gør du: Lad abrikoserne koge i va ... Læs mere

  • Kyllingoverlår med krydderurter

    Ingredienser: 4 personer 700 g overlår 1 dl rugmel 1 stor håndfuld krydderurter (fx persille, dild, purløg, basilikum) 1 tsk. salt 800 g Nix Pille kartofler 100 g margarine (mælkefri) 2 rødløg 1/2 dl balsamicoeddike 1/2 ... Læs mere

  • Laks dampet med grøntsager

    Ingredienser: 4 laksefileter (ca. 1 pr. person) 4 cherrytomater 4 champignon 1 porre Friske babyspinatblade Citronsaft Hvidløgspeber Salt Ris/pasta/kartofler efter smag serveres til. Sådan gør du: Start med ... Læs mere

  • Lasagne, stor

    Ingredienser: Lasagneplader – ca. 15-18 stk. 800 g hakket oksekød 2 ds. hakkede tomater 1 lille dåse koncentreret tomatpure 2 hakkede løg Hvidløg efter smag 1-2 revede gulerødder 1 bouillonterning (Fx Knorr oksebouillon) ... Læs mere

  • Lækker kyllingegryde

    Ingredienser: 4 personer 2 pakker kyllingeinderfileter a 280 g 2 røde snackpebre i ringe 200 g dåseananas i tern Lagen fra ananas 1 lille løg i tern 2 fed presset hvidløg 1 dåse kokosmælk (400 ml) 2 spsk. paprika 50 g ko ... Læs mere

  • Mads' egne fiskefrikadeller

    Ingredienser: 8-10 stk. 500 g lyssej- eller torskefilet lidt rejer efter smag 1 finthakket eller revet løg Friske spinatblade efter smag 75 g hvedemel (eller alternativt glutenfri mel) 1 æg 1-2 dl risdrik eller lign. Salt og ... Læs mere

  • Mørbrad-ret

    Ingredienser: 1 svinemørbrad, ca. 500 g 1-2 løg 1 spsk. olie 2 spsk. karry 3 dl hønsebouillon 4 dl kokosmælk ½ tsk. salt ½ tsk. sort peber 4 dl ris Sådan gør du: Pil og hak løgene. Opvarm olien på en ... Læs mere

  • Mørksej-krebinetter med grønt

    Ingredienser: 4 personer 500 g mørksejfilet 1 æg 1 dl rasp (fx Struer Rasp) grøn salat rucola afkølede kartofler radiser eller fx minimajs Kold dressing: 2 dl sojayoghurt (fx Alpro) 1 dl mayonnaise Purløg Smag til med ... Læs mere

  • Nem kylling med penne og ærter

    Ingredienser: 4 personer 2 pakker kyllingeinderfilet a 280 g Salt og friskkværnet peber 2 spsk. olivenolie 1 dl hvidvin 200 g grønne ærter, frosne 1,5 dl cuisine (mælkefri madlavningsfløde) 1 dl persille, hakket 400 g past ... Læs mere

  • Oksekødstærte

    Ingredienser: Tærtebund: 50 g margarine (mælkefri) ½ dl vand ca. 125 g hvedemel Forslag til fyld: 500 g hakket oksekød 1 revet gulerod ½ revet squash 1 lille revet løg salt + peber Ovenpå: 3 æg + 1 dl mælkefri cuisi ... Læs mere

  • Orientalsk fiskesuppe

    Ingredienser: 4 personer 500 g torskefilet 1 bundt forårsløg 2 peberfrugter 1 tsk. fintrevet ingefær 1 liter bouillon 1 dåse kokosmælk light Tilbehør: Groft brød Sådan gør du: Skær torskefileterne i ... Læs mere

  • Pasta med broccoli og laks

    Ingredienser: 4 personer 400 g fuldkornspasta, fx konkylier 500 g broccoli 2 porrer 3 spsk. olie, fx olivenolie eller koldpresset rapsolie 3 spsk. citronsaft 1 tsk. groft salt peber 150 g røget laks 40 g hakkede mandler, evt ... Læs mere

  • Pasta med kødsauce

    Ingredienser: 500 g hakket oksekød Hakket løg efter smag Olivenolie, kokosolie eller lign. 1 ds. koncentreret tomatpuré 1 bouillonterning (Fx Knorr oksebouillon) 2 dl vand 1 revet gulerod Salt og peber 1,5 dl risdrik, havred ... Læs mere

  • Rosmarinkylling med citron og oliven

    Ingredienser: 4 personer 1 hel kylling, 1200 g 2-3 økologiske citroner 1-2 tsk. frisk/tørret rosmarin 2 fed hvidløg 2 løg ½ dl olivenolie 1 dl gode oliven Salt og friskkværnet peber Godt brød Sådan gør du ... Læs mere

  • Rødtunge dampet med citron og fennikel

    Ingredienser: 4 personer 2 flåede hele rødtunger, ca. 800 g i alt 2 dl hvedemel 3 spsk. olivenolie 1 tsk. fennikelfrø salt og peber saft af 1 citron 2 dl hvidvin 4 julesalat 1 lille bundt bredbladet persille 500 g frisk sp ... Læs mere

  • Sauce til kartoflerne

    Ingredienser: 1 bouillonterning (Fx Knorr Oksebouillon) 3 dl vand 2 dl risdrik, havredrik el.lign. Evt. kulør (til brun sauce) Jævning: Hvedemel + koldt vand eller Maizena Majsstivelse + koldt vand Smages til med: 1 tsk. ... Læs mere

  • Sennepskylling og perlespelt

    Ingredienser: 4 personer 500 g kyllingebrystfilet Marinade: 1/2 dl sennep 2 spsk. flydende honning 50 g hasselnøddeflager (erstat evt. med havregryn) 2 dl perlespelt 1 rødløg 1 bdt. forårsløg 2 røde æbler 1 håndfuld b ... Læs mere

  • Sprød kyllingewok med ingefær

    Ingredienser: 4 personer 2 pakker kyllingeinderfilet a 280 g Salt og friskkværnet peber 2 spsk. solsikkeolie 1 cm frisk ingefær, fintrevet 1 fed hvidløg, presset 200 g strimlet hvidkål 80 g cashewnødder 4 spsk. soja ½ dl ... Læs mere

  • Tarteletfyld med kylling

    Ingredienser: 2-3 stk. kyllingebrystfileter 1 dåse hvide asparges 1 kyllingebouillonterning Salt og hvid peber Til saucen: Mælkefri margarine Hvedemel Risdrik, Havredrik eller lign. Sådan gør du: Kog kylli ... Læs mere

  • Thaikylling med gule ris

    Ingredienser: 4 personer 1 hel kylling, 1200 g 4 fed hvidløg, presset Friskkværnet peber 6 spsk. sojasauce 1 spsk. olie 1 gulerod, revet 1 løg, finthakket 3 dl ris 5 dl vand 1 terning hønsebouillon 1 tsk. gurkemeje ... Læs mere

  • Thaisuppe med kylling og ingefær

    Ingredienser: 4 personer 2 pakker kyllingeinderfilet a 280 g 1 liter klar hønsekødssuppe (evt. fra frost, uden grøntsager) 5 cm frisk ingefær ½ dl sojasauce 1 bdt. forårsløg, fintsnittet 1 bakke babyspinat Saft fra ½ lim ... Læs mere

  • Tomatsuppe

    Ingredienser: 25 g margarine (mælkefri) 1 løg skåret i grove stykker (75 g) 1 lille grofthakket fed hvidløg 3 gulerødder skåret i mindre stykker (175 g) 1 dåse hakkede tomater (400 g) 1 tsk. tørret basilikum 1 liter grøn ... Læs mere