Her er forslag til, hvad du kan bruge som fyld til din traditionelle lagkage uden mælk. Det er kun inspiration. Og du er nødt til selv at prøve dig frem. Forvent ikke at resultatet nødvendigvis er helt perfekt første gang. Jeg anbefaler, at du lægger lagkagen sammen med fyldet aftenen før kagen skal serveres. Så kan den nå at sætte sig.

Sidste år lavede jeg festkagen til min nieces barnedåb. En stor firkantet lagkage med 3 lag creme. En kage til ca. 45 mennesker. Det var et stort projekt. Jeg lavede vist 4 prøvebagninger inden den store finale. Skal du bare lave en almindelig rund lagkage til dit barns næste fødselsdag, behøver du ikke at lave prøvebagninger. Så prøver du dig bare frem med den “rigtige” kage. Det der ikke bliver helt som du forventede, laver du anderledes næste gang.

Der er masser af muligheder for fyld – også selvom du ikke kan bruge piskefløde. Men der skal lidt mere kreativitet til. I barnedåbskagen havde jeg 3 cremer, som jeg vil give dig mine opskrifter på – sådan nogenlunde. Der er intet, der er helt præcist – selv da det virkelig gjaldt, var der intet der blev helt som i prøvebagningerne.

Mit første lag var chokoladecreme med ananas. Til cremen brugte jeg mørk chokolade, sukker, æggeblommer, æggehvide, ananassaft og Erlet. Se opskrift her. Erlet bruger jeg som erstatning for piskefløde. Det smager ikke så godt rent, men fungerer fantastisk godt blandet op. Erlet kan indeholde spor af mælk, og er ikke helt nem at få fat i. Det sælges kun engros. Så du skal have fat i nogen, der kan handle ind til virksomheder. Spørg evt. din lokale bager. Men du kan også bruge fx soja- eller havrepiskefløde fra Helsekosten. Det er selve “fylden” du skal bruge – smagen tilsætter du selv. Jeg skar ananas stykker ud og lagde ovenpå chokoladecremen. Det giver en frisk smag til kagen.

Næste lag var creme med mango. Jeg lavede egentlig en almindelig vanilje-kagecreme og blandede det med Erlet. 1 portion kagecreme blev blandet med 1 dl Erlet. Se opskrift her. Du kan også smørre et tyndt lag appelsinmarmelade på bunden, inden du kommer cremen på, eller komme lidt marmelade i cremen. Det kommer helt an på smag og temperament. Makroner knust i kagecreme er også et sikkert hit. Tilsidst kom jeg stykker af mango ud over kagen. Gæsterne kommenterede især, at det var lækkert med smagen af mango sammen med chokolade og jordbær.

Det sidste lag var en jordbær-creme. Her tog jeg blot Erlet igen, kogte en portion jordbær, blendede dem og smagte til med vaniljesukker. Efter afkøling blev det blandet sammen. Det er vigtigt at cremen ikke er for tynd, specielt i store kager. Du kan evt. komme lidt husblas i, hvis det er. Men husk på at cremerne sætter sig i løbet af natten og bliver mere faste. Under prøvebagningerne havde jeg faktisk problemer med, at min chokoladecreme blev for fast over natten. Dette var de 3 cremer jeg brugte til barnedåbskagen.

Skal du undgå æg, kan du sagtens tage noget erstatning til flødeskum og blande det med forskellige smage. Smeltet chokolade, hindbærmarmelade, makroner (ved ikke om der er æg i?) og frugt. Prøv dig endelig frem. Jeg håber, du her har fået lidt inspiration og hører gerne fra dig, hvis du finder på nogle gode idéer.