Kan fødevareallergi og sundhed forenes?

Rikke Petersen
Hvordan får vi fødevareallergi og sundhed til at gå hånd-i-hånd?

Er det muligt at have fokus på sundhed, når der måske er mange fødevarer, dit barn ikke kan tåle? Og hvad kan du selv gøre for at styrke og nære dit barns krop?

Rikke Petersen er kostvejleder og ernæringsterapeut

Rikke brænder for at udbrede budskabet om kostens og kroppens helende egenskaber + opfinde lækre og sunde opskrifter, der alle er uden mælk, sukker og gluten. Rikke Petersen er stifter af firmaet Sundhed og Lækkerier (www.sundhedoglaekkerier.dk).

Rikke vil i januar temaet fortælle om de forskellige nuancer og opmærksomhedspunkter vedr. en allergi-ramt krop og hvad man, langt hen af vejen, selv kan gøre for at styrke og nære kroppen, til at opnå den højest mulige balance og sundhedstilstand.

Mit barn skal bare ikke lide afsavn

Da jeg for mange år siden stod som mor til en lille dreng, der ikke kunne tåle mælk, var mit største fokus: ”Hvordan kan jeg sørge for, at min søn ikke føler afsavn?

Det var det vigtigste for mig som mor. Med alt det han ikke kunne tåle. Alle de fødselsdage han skulle deltage i, hvor han ikke kunne spise det samme som de andre. Jeg satte mig for, at jeg ville gøre ALT hvad jeg kunne, for at give ham noget der lignede, og smagte ligesom det, de andre børn fik.

Jeg havde overhovedet ikke fokus på sundhed. Min søn måtte i forvejen undvære så mange ting, skulle jeg så også sætte egne restriktioner op? Det kunne jeg ikke se nogen rimelighed i.

I dag ville jeg ønske, at jeg havde været lidt mere opmærksom på at begrænse fx sukkeret. Fordi hold da op en ”sukkergris” jeg har fået. Jo sødere, jo bedre. Og grøntsager er han ikke meget for. Og det er svært sådan lige at ændre.

Jeg kontaktede Rikke Petersen, for at få hendes syn på fødevareallergi og sundhed.

Hvordan styrker og nærer vi vores børns krop via kosten?

I denne januar måneds tema vil Rikke blandt andet komme ind på:

  • Hvad vil det sige at være sund og have en sund krop?
  • Hvordan kan du selv være med til at sikre et optimalt fungerende immunforsvar?
  • Allergi er ofte tegn på en ubehandlet inflammation (ubalance) i kroppen
  • Kostvejledning og generelle råd til immunforsvar og allergi
  • Gennemgang af vitaminer og mineraler med særlig betydning for immunforsvaret og allergi
  • Kan sundhed og fødevareallergi forenes?
  • Case fra hverdagen med anbefaling af kostændringer, kosttilskud og forslag til madplan
  • 2 lækre opskrifter til børn der styrker immunforsvaret

Vil du vide mere om kost, fødevareallergi og sundhed? Har du brug for en rettesnor i hverdagen? Gode råd om hvad du med fordel kan give dit barn mere af, og hvad du evt. skal forsøge at give mindre af. Så er dette tema lige noget for dig.

Rikke Petersen giver dig både baggrundsviden om kost og ernæring + konkrete forslag til hverdagen. Virkelig interessant læsning.

Det koster kun 67 kr. om måneden at være medlem af KlubMælkeallergi, og du kan melde dig ud igen, præcis når du ønsker det.

Du får adgang til alle opskrifter på sitet og masser af spændende læsestof, tips og idéer. Hvorfor ikke prøve et medlemskab her og nu?

Læs om medlemskab her.