At dit barn får mælkeallergi eller anden fødevareallergi, er en stor omvæltning

Et barn med mælkeallergi er en stor omvæltning for familien. Kost og vaner i forhold til mad og mælk skal laves helt om. Mælkeallergi kræver stor opmærksomhed. Der er mælk skjult i meget mad. Og hvordan skal du forholde dig til spor af mælk?

  • En god start med kostomlægningen er vigtig
  • Der skal tænkes på alle i familien
  • Skal maden blot være uden mælk, eller også være sund?
  • Hvor meget kan du overskue på én gang?

Jeg har gennemgået fase 1 og fase 2 – nu gælder det fase 3

Ja, det er nok sådan det er. Her er min oplevelse af faserne, som de fleste nok skal igennem:

  • FASE 1: Alt er nyt, svært og uoverskueligt. Det vigtigste er at få mad på bordet hver dag, og at barnet ikke får allergiske reaktioner
  • FASE 2: Du har nu en god viden om håndtering af mælkeallergien, det er nemmere og du har mere overskud
  • FASE 3: Tingene er blevet en vane, og der er nu tid til at tænke på dig selv

Den første uge er gået rigtig godt

Jeg har nu været på min egen kostomlægning i en uge. Og det er gået virkelig godt. Selv det med at lægge sukkeret på hylden har jeg været god til. Så jeg er faktisk lidt stolt, og har god motivation til den næste uge.

Morgenmad med lækker frugt

Se min morgenmad. Havregryn med dejlig frugt. Denne morgen blev det æble, blåbær, figen og rosiner + risdrik. Virkelig lækkert.

Spinatpandekage

Her er en af ugens lækre frokostretter. Det er en spinatpandekage fyldt med kalkunbacon, babyspinat, blåbær og ananas. Og derefter rullet sammen. Jeg siger, at det smagte godt!

Broccolitærte

Til aftensmad har jeg også fået mange lækre ting. Denne aften var det en broccolitærte med porrer og kylling i strimler. Bunden lavet uden hvedemel selvfølgelig.

Ugens veloverståede madplan endte sådan:

  • ONSDAG: Laks og grøntsager pakket i folie, serveret med brune ris
  • TORSDAG: Broccolitærte med porrer og kylling i strimler
  • FREDAG: Suppe med jordskokker, gulerødder og porrer, serveret med en grovbolle
  • LØRDAG: Små pizzaer
  • SØNDAG: Kyllingefrikadeller, spelt fuldkornsspaghetti, serveret med broccoli- og blomkålsstuvning
  • MANDAG: Kalkungryde med gulerod, squash, rødløg og broccoli, serveret med brune ris kogt med gurkemeje
  • TIRSDAG: Kyllingefrikadeller fra søndag, serveret med broccoli og jordskokker som “flødekartofler”

Velbekomme!