Uden mælk og gluten når der bages på arbejdspladsen

På min arbejdsplads er vi i min afdeling, én der spiser mad uden mælk (mig), og én med cøliaki (mad uden gluten). Derfor har vores kollegaer særlige udfordringer, når de gerne vil bage både mælke- og glutenfrit. Det bliver ofte med opskrifter uden mælk og gluten leveret af mig eller min kollega med cøliaki.

Jeg synes det er en udfordring at skulle undvære både mælk og gluten, men det er selvfølgelig en vane som alt andet. Men jeg kan anbefale disse fantastisk lækre kokosmakroner, der hverken indeholder mælk eller gluten.

Kokosmakroner

Kokosmakroner uden mælk og gluten

Ingredienser: (30 stk.)

  • 2 æg
  • 200 g sukker
  • 230 g kokosmel

Sådan gør du:

Æg og sukker piskes hvidt og luftigt. Kokosmel røres i. Sættes i køleskabet i en halv time.

Tænd ovnen på 175 grader. Kokosmassen sættes i toppe på bagepapir og bages midt i ovnen i ca. 8-10 min. til de er gyldne.

Når kokosmakronerne er afkølede, kan de smøres med smeltet mælkefri mørk chokolade i bunden.

Velbekomme