Påsken nærmer sig med hastige skridt, og børnene kigger længselsfuldt efter de store, flotte, glitrende påskeæg i ethvert supermarked. Men er du et barn med mælkeallergi må du kigge langt efter et påskeæg af den slags.

Det er ikke i alle supermarkeder, du finder traditionelle påskeæg uden mælk. Kan dit barn tåle spor af mælk, er det dog muligt at finde påskeæg af mørk chokolade (et medlem af KlubMælkeallergi fortæller, at der sidst er set et af slagsen i Lidl). Men dit barn skal selvfølgelig ikke snydes for et påskeæg – her er lidt idéer til, hvad du kan gøre:

  • Rul små æg af marcipan (fx ren rå marcipan fra Odense), køb mælkefri chokolade i Helsekosten, og smelt chokoladen over vandbad. Herefter trilles marcipankuglerne i chokoladen.
  • Du kan også lave marcipanæg med nougat. Det er faktisk muligt at finde nougat uden mælk. Det forlyder at både Føtex, Lidl og Netto har nougat uden mælk.
  • Køb et fint pap-påskeæg, der kan deles på midten. Fyld lækkert “påskeslik” i, som barnet kan lide og tåle. Det kan fx være små Haribo poser, lidt påske-skumslik, vingummier og evt. et lille stykke legetøj.

Hos os er Fondant blevet meget populært – en rigtig sukkerbombe, det indrømmer jeg. Men slikudvalget min søn kan tåle er meget lille, så derfor må vi være ekstra opfindsomme. Han siger selv, at fondant er det, der kommer tættest på marcipan, som han heller ikke tåler pga. mandler. Her er opskriften:

  • 7 skumfiduser/marshmallows
  • 1 spsk. vand
  • ½ spsk. olie
  • ca. 150 g flormelis

Skumfiduser, olie og vand kommes i en skål. Skålen sættes i mikroovn og gives max. varme i ca. 15-20 sek. Tag ud og rør rundt. Giv varme igen og rør rundt. Fortsæt til massen er flydende og ensartet.

Herefter røres flormelis i, indtil det kan æltes med hænderne. Det er meget klistret i starten! Kommes i lufttæt pose og stilles i køleskab. Holder sig meget længe. Kan trilles til kugler, der også kan overtrækkes med chokolade. Velbekomme!

Har du gode idéer til påskeæg, så skriv gerne en kommentar. Og husk – påsken er heldigvis andet end påskeæg. Men vi må ikke glemme, at for børnene er det vigtigt. Rigtig god fornøjelse.