Jeg synes, det er utrolig interessant, hvor mange forskellige symptomer der kan være på indtagelse af mælk. Nogle symptomer er meget akutte, og viser sig lige med det samme. Andre symptomer kommer senere, og kan måske ikke altid med sikkerhed tilskrives mælken, uden man i en periode forsøger sig med en mælkefri diæt. Er der tale om sene reaktioner, kan der meget vel være tale om intoleranse i stedet for allergi.

Jeg vil gerne opfordre dig til at kommentere indlægget herunder, og fortælle hvilke reaktioner/symptomer dit barn får, ved indtagelse af mælk. Og så vil jeg lige fortælle, hvilke symptomer min egen søn fik og får i dag:

Vi opdagede at han havde mælkeallergi, da han var 4 måneder, ved at han fik ca. 20 ml almindelig modermælkserstatning. Han blev helt rød i hovedet, hævede ligesom op og kastede slim op. Det var en ret voldsom reaktion.

Derefter har han været på 100 % mælkefri diæt lige siden. Han er jævnligt blevet provokeret med mælk på hospitaler. Som lille skulle han bare have så lidt mælk, som svarende til bunden af et snapseglas, så slog han ud omkring munden, kløede i munden og ørerne. Andre allergiske reaktioner han har, er hævelse på læberne. De svære reaktioner viser sig som kraftig nældefeber, ondt i maven og opkastninger.

Fortæl om dit barns symptomer her: