Børn med mælkeallergi kan sagtens få skønne fastelavnsboller

Mælkeallergi er ingen hindring til fastelavn. Få her inspiration til flere varianter af mælkefri fastelavnsboller. Du finder opskrift på Fastelavnsboller med creme uden mælk her. Har dit barn mælkeallergi, kan du også nemt lave en almindelig creme til fx fastelavnsboller eller lagkage.

Vaniljecreme uden mælk (og gluten):

  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. sukker
  • 1,5 spsk. Maizena majsstivelse
  • 2 dl risdrik eller lign.
  • 1 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du – klik her

Inspiration fastelavnsboller

Se her 4 varianter af den traditionelle fastelavnsbolle:

Revet Marcipan
Følg opskriften på fastelavnsboller og fyld hver bolle med 1 spsk. revet marcipan. Fold dejen omkring fyldet og læg dem med samlingen nedad på bagepladen.

Hindbær
Følg opskriften på fastelavnsboller og tryk en fordybning midt i bollerne. Fyld hver bolle med 1 spsk. hindbærmarmelade. Bag dem uden at lukke hullet og pynt med glasur, når bollerne er helt afkølede.

Marcipan
Følg opskriften på fastelavnsboller og tilsæt 100 g mørk mælkefri chokolade til dejen. Tryk en fordybning midt i bollerne og fyld hver bolle med 1 spsk. marcipan. Bag dem uden at lukke hullet og pynt med glasur, når bollerne er helt afkølede.

Cremebolle
Følg opskriften på fastelavnsboller og fyld hver bolle med 1 spsk. kogt vaniljecreme. Fold dejen omkring fyldet og læg dem med samlingen nedad på bagepladen.

Pensling: med sammenpisket æg
Bagetid: ca. 15 min. i en 220 grader forvarmet ovn (varmluft 200 grader)
Lad bollerne køle helt af inden du pynter med glasur

Du og din familie ønskes rigtig god fastelavn!
Opskrifterne er udarbejdet i samarbejde med Amo