PRESSE

Allergi Liv – hverdagen med fødevareallergi

Anettes blogFødevareallergi i familien påvirker hele familien. Også dem der ikke har allergi. Derfor synes jeg, det er vigtigt, at have fokus på trivslen for familien som helhed.

Her på bloggen kan du læse om hverdagslivet med fødevareallergi i vores familie. Og hvordan vi håndterer, de udfordringer hverdagen giver.

Du kan få gratis tips og vejledning ved at tilmelde dig NYHEDSBREVET her til venstre. Velkommen til. Anette Hjorth-Gravesen

VIGTIGT! BØRN MED MÆLKEALLERGI fraskriver sig ethvert ansvar ifbm. brug og misbrug af hjemmesiden og tilhørende medier og tager forbehold for trykfejl m.v.

Hænger kolik og komælk sammen?

søndag 15. februar 2015 klokken 12:54 skrevet af Anette Hjorth-Gra​vesen

Gæsteblogger: Sabine Freund-Andersen har oplevet, at kolik og komælk kan have en sammenhæng. Læs om hendes erfaringer på www.kolikmor.dk og www.facebook.com/kolikmor

Hænger kolik og komælk sammen?Da min søn var 14 dage gammel begyndte han at skrige. Ikke bare sådan almindelig gråd, men hjerteskærende forpinte skrig.

Vi panikkede selvfølgelig, og kom hurtigt ind til lægen, med en forventning om, at så skulle lægen nok fikse, hvad end der var galt. Vi var overhovedet ikke forberedte på, det der så skete.
Læs hele artiklen »

Test af mælkefri drikke

lørdag 3. januar 2015 klokken 17:25 skrevet af Anette Hjorth-Gra​vesen

I julen smagte min familie og jeg på 9 forskellige mælkefri drikke (ja, der er kun 8 på billedet her)

Test af mælkefri drikke

Jeg ved ikke, om du har det på samme måde, men vi skifter ikke så ofte “mærke” hjemme hos os. Hvis vi bruger en bestemt fødevare, som vi alle kan tåle, er der ingen grund til at skifte den ud. Derfor har vi også i alle år – Mads er 12 år nu og fik mælkeallergi som spæd – brugt Naturli’ vegetabilske drikke herhjemme.

Så det kom som lidt af et chok, da jeg rent rutinemæssigt læste ingredienslisten, på den mælkefri drik vi plejede at bruge, og så at der nu pludselig stod, at der kunne forekomme spor af mandler. Mads har kraftig peanutallergi, så vi har længe holdt ham helt fri for spor af alle nødder, da der her kan forekomme spor af peanut. Og han tåler heller ikke mandler.

Jeg kontaktede selvfølgelig straks Naturli’ Foods, der dog kunne berolige mig med, at deres nye mandeldrik blev produceret på selvstændigt anlæg væk fra de andre drikke. Men de var blevet anbefalet at skrive det på emballagen alligevel.

Læs hele artiklen »

Interview med to unge piger med fødevareallergi

onsdag 9. april 2014 klokken 13:27 skrevet af Anette Hjorth-Gra​vesen

Her ser du et interview med Amalie 18 år og Petrine 21 år.


Spørgsmål 1:
Du har haft fødevareallergi siden du var barn (alder?), hvordan er din allergiske situation i dag? Har allergierne ændret sig i løbet af årene?


Svar Amalie: Jeg har altid været meget fødevareallergisk. Det er protein-indholdet i fødevarerne jeg ikke kan tåle. Da jeg var lille var jeg allergisk for: æg, bønner, ærter, rødt kød, mælk og sojabønner (primært alle bælgfrugter) Min allergi har ændret sig med årene, da det kun er mælk og bønner jeg er utrolig allergisk for nu. Da jeg var omkring 13 år gammel udviklede jeg allergi over for skaldyr og rejer, som jeg stadig er allergisk overfor. Jeg voksede mig hurtig fra at være allergisk over for rødt kød og bønner – men hvis jeg spiser ærter og bønner i store mængder i dag, fremkommer en svag allergisk reaktion. Æg kan jeg i dag spise normalt. Mælk er jeg ekstremt allergisk overfor – jeg har aldrig mødt andre der er så allergisk som jeg. Jeg er allergisk over for det protein i mælken der hedder casein (det fylder 80 procent af proteinet i mælken).

Svar Petrine: Jeg er født med allergi overfor forskellige ting. Bl.a. æg, mælk, nødder og bælgfrugter og en masse andre ting. Jeg har stort set ikke allergi mere. Men selvfølgelig alt med måde af især æg, men kender heldigvis min begrænsning. Så der er håb forude for forældre til små børn med lidelsen.

Læs hele artiklen »

Påske uden mælk men med dejlige traditioner

lørdag 15. marts 2014 klokken 19:09 skrevet af Anette Hjorth-Gra​vesen

Du kan sagtens give dit barn en dejlig påske med skønne traditioner – uden mælk. Få inspiration til påske uden mælk.

Kyllinger til påske inspirationJa, vi kan godt blive enige om, at supermarkederne bugner af påskeslik og glittet papir.
Og nej, det er ikke særlig sjovt at kigge på, når du er barn og har mælkeallergi.
Men det er langt fra umuligt at give dit barn dejlige påsketraditioner alligevel. Her har jeg samlet lidt forskellig inspiration til påske uden mælk.

Hvad er påsketraditioner for dig?

Jeg elsker traditioner. Men kan også sagtens ændre på traditionerne. Det skal være hyggeligt. Det er det vigtigste for mig. Jeg vil gerne give mine børn minder, som de kan se tilbage på.

Har du et barn med mælkeallergi og/eller måske anden fødevareallergi, er traditionen om at skulle finde masser af chokoladepåskeæg rundt omkring i påsken ikke så velegnet. Men så må vi finde på noget andet.

Vind flot påskepynt til at pynte op med til påske og mælkefri påskeæg. Se nederst. Læs hele artiklen »

Det Mælkefri Køkken – boganmeldelse

torsdag 27. februar 2014 klokken 22:36 skrevet af Anette Hjorth-Gra​vesen

80 lette og ligetil opskrifter uden mælk, ost, fløde eller smør. Forfatter Karina Villumsen.

Det Mælkefri Køkken bogforsideHjemme hos os har vi haft et mælkefri køkken i mere end 11 år. Så jeg hører vel til de lidt mere “garvede” i faget.
Men jeg må virkelig sige, at Karinas bog “Det Mælkefri Køkken” har givet mig meget ny inspiration. Den har faktisk ført mig et niveau op, kan man sige.
Jeg kan på det varmeste anbefale bogen til dig, der lever uden mælk enten pga. fødevareallergi eller af andre årsager.

For en del tid siden kontaktede Karina mig pr. mail. Hun spurgte, om jeg stadig brugte “Det Mælkefri Køkken” på Mælkeallergi.dk. Det gjorde jeg ikke. Hun ville meget gerne bruge “navnet”, jeg vidste ikke til hvad, men sagde selvfølgelig “gør du bare det”.

Pludselig en dag læste jeg en boganmeldelse af en ny interessant bog for mig. Den hed “Det Mælkefri Køkken“. Det var pudsigt, tænkte jeg. Det er blevet ret populært det navn. Men det viste sig, at være Karina, som havde udgivet en bog. Og den har jeg nu haft mulighed for at læse.

Du kan vinde et eksemplar af bogen. Og der er også en lille ebog med smagsprøver på bogen til dig – læs nedenfor! Læs hele artiklen »

Overvind frygt og stå ved din families særlige behov

torsdag 6. februar 2014 klokken 12:24 skrevet af Anette Hjorth-Gra​vesen

Gæsteblogindlæg af Anja Vintov, specialist i hverdagsmod og egoets frygtstrategier, forfatter og High Vibe Coach.

Mange mennesker finder det udfordrende at stå ved de behov, de har, store som små. Og når behovene så afviger fra det såkaldt “normale”, bliver det nogle gange endnu sværere. Mange former for frygt kan komme i spil. Man kan være bange for at være til besvær, eller bange for at ens barn bliver udelukket af fællesskabet. Bange for hvordan omgivelserne reagerer, når man har anderledes behov end gennemsnittet.

Frygt kan ende med at blive en negativt styrende kraft i mange menneskers liv, og måske især hos forældre med børn, der på en eller anden måde afviger fra normen. Første skridt er at lære frygt som drivkraft at kende, så den ikke overskygger allergien og gør det hele værre, end det er.

Håber du vil finde inspiration til at tage vare på de behov du eller dine børn har, uden at frygten står i vejen.

Overvind frygt Anja Vintov
Anja Vintov: “Jeg har ikke selv allergi eller allergiramte børn, men jeg er bl.a. uddannet Ernæringsterapeut og har tidligere arbejdet med allergiske lidelser og har set hvordan allergien kan få mennesker til at lukke sig om sig selv. Føle sig anderledes, udenfor og til besvær”.

Læs hele artiklen »

Går allergi og sundhed hånd i hånd i din hverdag?

torsdag 16. januar 2014 klokken 17:23 skrevet af Anette Hjorth-Gra​vesen

Har du formlen på hvordan allergi og sundhed kan forenes? Eller oplever du også udfordringer?

Min erfaring er, at det kan være svært at holde fokus to steder. Men jeg vil her gøre dig bevidst om nogle af de faldgruber, jeg selv har stødt på. Så kan du måske tage dine forholdsregler.

Lad os kigge på 4 områder:

  • Allergi, sundhed, afsavn …
  • Variation >< Ensartet mad
  • Barnets kræsenhed >< Egen frygt
  • Mere af noget >< Mindre af noget andet

Allergi og sundhed billede 2

Allergi, sundhed, afsavn …

Læs hele artiklen »

Mælkefri opskrifter og kylling med variation

lørdag 7. december 2013 klokken 23:09 skrevet af Anette Hjorth-Gra​vesen

“Hvad skal vi have at spise i aften?”

Hvor ofte må vi svare på det spørgsmål som forældre? Hvor ofte stiller vi os selv dette spørgsmål? Jeg savner altid inspiration til madlavningen. Synes vi får det samme igen og igen. Har du det også sådan?

Derfor kontaktede jeg Himmerland Kylling, der er fantastiske til at udarbejde lækre opskrifter. Og vi har i fællesskab samlet en virkelig flot og inspirerende ebog med 37 mælkefri opskrifter + 16 opskrifter på tilbehør og marinader til kylling. Til dig – helt gratis!

Stribe mælkefri opskrifter med kylling

Læs hele artiklen »

Name:

Email: