Jeg ved, hvordan jeg ofte selv mangler inspiration i hverdagen. Derfor er dette blogindlæg egentlig kun lidt inspiration til to slags mælkefri morgenmad. Jeg har en teenage-datter, der faktisk med glæde spiser sundt – bare det serveres for hende. Så her er hvad curling-moderen serverede for hende sidste weekend 😉

Mælkefri morgenmad

Sund og mælkefri smoothie til morgenmad

Mælkefri morgenmad med avokado-banan-spinat-smoothie

Et blødkogt æg for at få lidt protein. Tomat og æble-hapser. Og en sund smoothie:

INGREDIENSER:

1 lille frossen banan i skiver, 3 kugler hakket spinat (også fra frost), 1/2 avokado, en sjat olivenolie og vand.

Det hele blendes til en cremet masse. Jeg kommer lidt vand i ad gangen, og ser hvor meget der er brug for. Min datter kan godt lide, at den er tyk og cremet, så det kan spises med en ske.

Mælkefri morgenmad med simpelt omelet og grøntsager

Mælkefri morgenmad

Mælkefri omelet med grøntsager til morgenmad

Min egen morgenmad den dag bestod af en hurtig omelet. Jeg snittede alt det grønt, jeg nu havde lyst til.

INGREDIENSER:

Idéer til grønt kan være broccoli, squash, rødløg, porrer, groftrevet gulerod og spidskål.

Jeg steger alle grøntsagerne i olivenolie på panden, til de har fået lidt farve, og smager til med salt, peber og krydderier.

Derefter tager jeg 2-3 æg, pisker dem let sammen, lidt salt og peber i, og hælder oveni grøntsagerne. Og så skal det bare steges, og vendes en gang, til begge sider er flot gyldne.

Nemt og lækkert – sundt og mættende – mælkefri morgenmad.

Rigtig god appetit!

Har du ikke nogle mælkefri opskrifter?

Det er et spørgsmål, jeg rigtig ofte får. Og det forstår jeg godt. Det kan føles svært i starten, når man ikke er vant til at tilberede mad uden mælk.

Men rent faktisk har jeg selv altid taget udgangspunkt i de opskrifter, som jeg plejede at bruge. Og så erstatter jeg bare mælkeprodukterne med andre mælkefri varianter. Nogle gange kan mælk fx blot erstattes af vand, appelsinjuice eller en plantebaseret drik som fx ris-/havre-/mandeldrik. Alt efter hvad det er, er det også nogle gange ok bare at undlade mælken.

Men jeg har mange gode opskrifter, som du kan lade dig inspirere af her >>