Jeg ved ikke, om du har fulgt med i BS og Outsiderne?

Jeg har ikke, men faldt tilfældigvis over sidste afsnit i går. Kort fortalt skulle ti danskere med hver sit handicap rejse 2.200 kilometer fra Atlanterhavskysten i Namibia til Victoriavandfaldet i hjertet af Afrika. Med hjælp fra den erfarne mentaltræner og jægersoldat B.S. Christiansen.

Det var ret fantastisk at se afslutningen.

Hvad har det så med mælkeallergi at gøre? Ikke så meget, i og for sig, men programmet havde nogle super fine pointer, der faktisk har en hel del med mælkeallergi eller anden fødevareallergi at gøre.

En af deltagerne udtalte til sidst i programmet:
“Jeg har fået et helt andet syn på mig selv og de andre deltagere. Vi ER ikke handicappede – vi HAR et handicap”.

En anden deltager, der tidligere havde spillet fodbold på højt niveau, men i dag havde ben-protese, sagde:
“I starten følte jeg, at nu var det slut med fodbold. Men i dag ved jeg, at jeg kan alt, det jeg vil – også spille fodbold. Men selvfølgelig ikke på samme niveau.”

Og B.S. Christiansen udtalte:
Jeg ser ikke en gruppe handicappede. Jeg ser en gruppe mennesker, der har nogle andre problemer, end jeg selv har.

Det synes jeg bare, er rigtig fint sagt. Og her kommer vi så til mælkeallergien. Du eller dit barn ER ikke mælkeallergikere – du eller dit barn HAR mælkeallergi. Ja, måske lyder det i dine ører ret ens.

Hvad er forskellen?

Jeg tror faktisk, at forskellen er vigtig at bemærke sig. Fordi det er vigtigt, hvilken holdning du giver videre til dit barn. Det er ikke så meget et spørgsmål om ord eller ordkløveri.

Det er mere et spørgsmål om ikke at definere barnet med allergien. Barnet er nemlig meget andet end allergiker.

Barnet har allergi, men det siger ikke noget om barnets egenskaber. Og det er rigtig vigtigt, at du lærer dit barn den vinkel.