I julen smagte min familie og jeg på 9 forskellige mælkefri drikke (ja, der er kun 8 på billedet her)

Test af mælkefri drikke

Jeg ved ikke, om du har det på samme måde, men vi skifter ikke så ofte “mærke” hjemme hos os. Hvis vi bruger en bestemt fødevare, som vi alle kan tåle, er der ingen grund til at skifte den ud. Derfor har vi også i alle år – Mads er 12 år nu og fik mælkeallergi som spæd – brugt Naturli’ vegetabilske drikke herhjemme.

Så det kom som lidt af et chok, da jeg rent rutinemæssigt læste ingredienslisten, på den mælkefri drik vi plejede at bruge, og så at der nu pludselig stod, at der kunne forekomme spor af mandler. Mads har kraftig peanutallergi, så vi har længe holdt ham helt fri for spor af alle nødder, da der her kan forekomme spor af peanut. Og han tåler heller ikke mandler.

Jeg kontaktede selvfølgelig straks Naturli’ Foods, der dog kunne berolige mig med, at deres nye mandeldrik blev produceret på selvstændigt anlæg væk fra de andre drikke. Men de var blevet anbefalet at skrive det på emballagen alligevel.

Begyndte at tænke i nye mælkefri baner

Ja, nogle gange er det så lidt, der skal til for at flytte en forbruger. Selvom Naturli’s risdrik i bund og grund stadig er ok, kontaktede jeg Urtekram, for at høre om deres risdrik er uden spor af nødder. Det er den. Og derfor prøvede vi den af.

Kort efter blev jeg kontaktet af Urtekram, der gerne ville tilbyde mig at teste deres nye mælkefri varianter. Det var jo oplagt, tænkte jeg. Så jeg fik sendt deres sortiment til test. Det var vist i sommer … og nu er det nytår. Men i juledagene fik jeg langt om længe linet op til den helt store smagstest i køkkenet. Og resultatet vil jeg gerne dele med dig her.

Urtekram mælkefri drikke

Mælkefri drikke testet af 6 forskellige prøvekaniner

De 6 testere var:

 • A: Kvinde på 71 år, der til daglig drikker almindelig mælk
 • B: Pige på 10 år, der elsker almindelig mælk
 • C: Pige på 3 år, der er vant til både vegetabilske drikke og almindelig mælk
 • D: Kvinde på 41 år, der har laktoseintolerance
 • E: Mand på 44 år, der tidligere har nægtet at drikke noget som helst andet end almindelig mælk
 • F: Kvinde på 44 år (ja, det er mig), der i mange år har brugt risdrik på morgenmaden

Min søn Mads drikker aldrig “mælk” og spiser meget sjældent morgenmadsprodukter med “mælk” på heller. Han er ikke så vild med det. Derfor ønskede han ikke at deltage i testen.

RiceDream mælkefri drikke

Så kommer resultatet af vores test af 9 mælkefri drikke

Jeg syntes det var ret sjovt, at lave denne test. Også fordi vi faktisk var en flok meget forskellige “mælke-drikkere”. Både dem der har vænnet sig til alternativerne, og dem der aldrig drikker andet end komælk. Derfor var jeg ret spændt på resultatet.

Vi gav karakterer på en skala fra 1-5. Hvor 1 var helt i bund, 5 helt formidabelt og 3 midt i mellem.

Vi testede først de 8 mælkefri drikke, og til sidst – uden for nummer – smagte vi på kakaodrikken. Her er rækkefølgen og de varianter vi testede:

 • 1: Urtekram Sojadrik vanilje & kalcium
 • 2: Urtekram Risdrik naturel
 • 3: Urtekram Sojadrik naturel
 • 4: Urtekram Risdrik kalcium
 • 5: RiceDream Risdrik vanilla
 • 6: RiceDream Risdrik original + calcium
 • 7: RiceDream Risdrik original
 • 8: CoconutDream original + calcium
 • 9: Urtekram Sojadrik kakao

Test af mælkefri drikke

Resultat mælkefri drikke

Det ses jo tydeligt, at alle har forskellig smag. Men alligevel er der klart nogle favoritter. Også blandt de personer, der normalt drikker komælk. Som du kan se, blev point-skalaen indimellem sprunget, da der blev uddelt nogle “nuller” (0). Det var til de varianter, personerne på ingen måde havde lyst til at drikke igen. Men som vi talte om, er der stor forskel på at drikke af glas, og at bruge drikken i madlavning. Sidstnævnte er ikke testet.

Tror ikke helt, at vi kan regne med vurderingen af testperson C på 3 år 😉 Men hun var dog ikke i tvivl om, at hun gerne ville have mere af drik 9, som overraskede os alle MEGET positivt. Der blev brugt ord som Matilde og Cocio …