Bag en stor fest lagkage uden mælk – opskrifter og fif til dig

Vi har rundet 500 ”synes godt om” på Facebook-siden BØRN MED MÆLKEALLERGI. Det skal selvfølgelig fejres. Det bliver 5 (som i 500) dage i træk med ”fest og farver” og dertil lagkage uden mælk.

Jeg vil bl.a. give dig alle mine bedste råd, til hvordan du laver lagkage uden mælk – og evt. også gluten, peanut og nødder, hvis du har behov for det. Der vil samtidig være konkurrencer og dejlige præmier. Så følg med de næste 5 dage. BEMÆRK – om 5 dage slutter festen. Derefter er alle opskrifter kun tilgængelige for medlemmer.

  • Dag 1 – Bag nemt lagkagebunde uden mælk og evt. også gluten + konkurrence
  • Dag 2 – Her skal det handle om FYLDET til lagkage uden mælk + konkurrence
  • Dag 3 – Nu skal lagkagen uden mælk pyntes + konkurrence
  • Dag 4-5 handler om alt andet end lagkage

Lagkage uden mælk 1
Denne kage er lavet uden mælk, gluten, peanut og nødder. Den var mega tung!


Jeg har eksperimenteret meget gennem de sidste 11 år. Noget af det, jeg har måttet lægge flest kræfter i, har været at sammensætte den perfekte opskrift på en helt traditionel lagkage – men uden mælk.

Det er lykkedes mig efter mange års træning. Og siden hen er jeg blevet mere modig. Nu er det store festkager med 3 lag forskellig creme/mousse, betrukket med fx fondant – lagkage uden både mælk, gluten, peanut og nødder. Hvis du vil have alle mine mange fif, så er det her det sker!

Lagkagebunde uden mælk og evt. også gluten

Min helt store præstation havde jeg, da jeg lavede en stor lagkage til 45 personer med 3 lag creme (kagen var uden mælk og gluten) til min nieces barnedåb. Jeg lavede 3-4 prøvekager inden den store dag, men resultatet blev også virkelig fantastisk. Der var masser af ting der drillede. Forbered dig på at sådanne store lagkager kræver øvelse.

Lagkage uden mælk 2
Kagen skulle ligne “barnets bog”. Jeg blev godt nok overrasket over, hvor svært det var at få mine idéer udført i praksis.

I dag vil jeg fortælle om, hvordan du bager lagkagebunde. Både med eller uden kakao, og med eller uden gluten.

Det er faktisk slet ikke svært at bage sine egne lagkagebunde. De bliver mindst ligeså gode, som dem du køber. Og jeg vil virkelig anbefale dig, at bage bundene i god tid, og lægge dem i fryseren. Det bliver de slet ikke ringere af! Og der bliver nok at se til i dagene inden kagen skal serveres. Jeg forbereder altid mest muligt i god tid inden.

Bag dine bunde i en rund springform, hvis du skal lave en helt almindelig rund lagkage. Skal den være større, vil jeg anbefale en firkantet form. Min barnedåbskage var sammensat af to firkantede bunde.

Et lille men super godt trick er, at klippe et stykke bagepapir der netop passer til bunden af din form. Det skal ikke gå op ad siderne. Når bunden af formen har bagepapir, er det super nemt at få kagen ud. Du skal bare skære fri hele vejen i kanten og vende formen på hovedet. Prøv det …

Opskrift på hjemmelavede lagkagebunde med eller uden kakao

Opskrift på hjemmelavede lagkagebunde uden mælk og gluten
BEMÆRK:
Opskrifterne kan ses i 5 dage, hvorefter de kun er tilgængelige for medlemmer


Ikke mere kagesnak for i dag. I morgen får du masser af inspiration til fyldet.

Konkurrence: Vind “hovedretten” (klik her)
En lækker Le Creuset støbejernsgryde 5,3 liter sort / 26 cm + gavekort til en hel fersk Himmerland Kylling (værdi i alt kr. 1.400,-)
Kylling og gryde-1
BEMÆRK:
Du kan kun deltage i 5 dage – så skynd dig at “smide et lod” i bunken!