80 lette og ligetil opskrifter uden mælk, ost, fløde eller smør. Forfatter Karina Villumsen.

Det Mælkefri Køkken bogforsideHjemme hos os har vi haft et mælkefri køkken i mere end 11 år. Så jeg hører vel til de lidt mere “garvede” i faget.
Men jeg må virkelig sige, at Karinas bog “Det Mælkefri Køkken” har givet mig meget ny inspiration. Den har faktisk ført mig et niveau op, kan man sige.
Jeg kan på det varmeste anbefale bogen til dig, der lever uden mælk enten pga. fødevareallergi eller af andre årsager.

For en del tid siden kontaktede Karina mig pr. mail. Hun spurgte, om jeg stadig brugte “Det Mælkefri Køkken” på Mælkeallergi.dk. Det gjorde jeg ikke. Hun ville meget gerne bruge “navnet”, jeg vidste ikke til hvad, men sagde selvfølgelig “gør du bare det”.

Pludselig en dag læste jeg en boganmeldelse af en ny interessant bog for mig. Den hed “Det Mælkefri Køkken“. Det var pudsigt, tænkte jeg. Det er blevet ret populært det navn. Men det viste sig, at være Karina, som havde udgivet en bog. Og den har jeg nu haft mulighed for at læse.

Du kan vinde et eksemplar af bogen. Og der er også en lille ebog med smagsprøver på bogen til dig – læs nedenfor!

Boganmeldelse af Det Mælkefri Køkken

Forfatter Karina Villumsen er uddannet Farmakonom på apotek og sygehusapotek i 2005. dHb Autoriseret Helsevejleder i 2009, med rådgivning og vejledning i naturlægemidler, kosttilskud og diæter.

Det er en utrolig spændende bog, der er meget mere end en kogebog. Bogen behandler emner som:

 • Får vi kalk nok, når vi udelukker mælk af kosten?
 • Hvad er forskellen på allergi og intolerance?
 • En liste over hvordan du kan erstatte de mest gængse mælkeprodukter
 • Tips til ferien når man er på mælkefri kost
 • En spændende guide til de ingredienser Karina bruger
 • Lidt info om god kost generelt

Som mor til en søn med mælkeallergi, giver bogen rigtig god og interessant information og baggrundsviden. Da jeg nåede til bogens mange opskrifter, der er krydret med meget lækre og inspirerende billeder, blev jeg kun endnu mere begejstret.

collage med mælkefri køkken 420

Bogen er simpelthen så grundigt og flot lavet. Fyldt med brugbare opskrifter – også på alle de ting, man måske ikke lige tror er muligt.

Der er ikke bare én mulighed, nej der er måske 4, 5 og 6 variationer af fx hjemmelavet vegetabilsk drik. Masser af gode råd, tips og idéer. Alle opskrifter er uden mælk, hvede og sukker, og der er samtidig flere æggefri og glutenfri alternativer.

Hampemælk

Det er skønt med ny inspiration til den daglige madlavning. Morgenmad, salater, varme retter, tilbehør, saucer, bagværk, kage, snacks og desserter. Masser af skønne opskrifter. Men der er MEGET mere end det. Jeg har fx aldrig tidligere vovet mig ud i at tilberede:

 • Hjemmelavede vegetabilske drikke som ris-, hirse-, havre-, quinoa- eller omega-3 drik
 • Nøddefløde (vi kan ikke tåle nødder, såeee…)
 • Kokosflødeskum
 • Mælkefri “yoghurt” og “cremefraiche”
 • Mælkefri “ost” og græskarkerne-“parmesan”-drys
 • Bearnaisesauce
 • Glutenfri madvafler med lækkert fyld
 • Chokoladebudding med avocado

Chokoladebudding med avocado

Så her får du virkelig valuta for pengene og idéer til at prøve mange nye spændende ting. Bogen åbner en verden af muligheder indenfor det mælkefri køkken, det synes jeg godt, man kan sige.

Du skal selvfølgelig have nogle smagsprøver

Karina har sammensat en lille ebog til dig med smagsprøver på hendes bog. Her får du 6 skønne opskrifter, afsnittet omkring ferie på mælkefri kost og du kan se hele indholdsfortegnelsen . Håber du bliver inspireret.

Hent din smagsprøve på Det Mælkefri Køkken her (klik)


Men der er mere endnu …

Lige nu kan du også vinde et eksemplar af bogen

Vi skal da også have en konkurrence – synes du ikke?
Karina Villumsen har stillet 3 bøger på højkant blandt mine læsere. Så NU har du mulighed for at sikre dig dit helt eget eksemplar af bogen Det Mælkefri Køkken.
Karina Villumsen Det Mælkefri KøkkenVinder du ikke, kan du selvfølgelig alligevel få fat i bogen. Den kan købes i boghandlere og helsekostbutikker.
Følg med i hvad Karina ellers går og laver på Madgudinden.dk. Som læser her på siden, kan du opnå 15 % rabat, hvis du køber en af Karinas e-bøger via dette link – Madgudindens ebog liste. Skriv mælkeallergi under coupon code, så får du rabatten.

Sådan deltager du i konkurrencen:

 • Skriv en kommentar, nedenfor i kommentarfeltet, om hvilken opskrift uden mælk du længe har savnet
 • Og ved at dele dette indlæg på Facebook, kan du hjælpe os med at sprede budskabet endnu mere
  Markér dette link og klip det over på Facebook (tusind tak):
  http://www.maelkeallergi.dk/det-maelkefri-koekken-boganmeldelse
  Er ikke krav for at deltage
 • Sidste frist for at deltage er 31. marts 2014

Vinderne får direkte besked pr. mail – så husk at skrive rigtig mailadresse. Bare rolig, du er helt anonym – din mailadresse bliver IKKE vist, men kan ses af mig som administrator.