Nogle gange modtager jeg mails fra læsere af nyhedsbrevet og brugere af Mælkeallergi.dk. Det er virkelig dejligt. I dag fik jeg en mail med en skøn opskrift på Træstammer – på den sunde måde og helt uden mælk.

Det kan nogle gange være en svær balancegang, hvis du både skal tage højde for diverse allergier, og samtidig tænke på “sundhed”. Men når alting går op i en højere enhed, er det jo skønt. Derfor vil jeg skynde mig at bringe denne opskrift videre til dig.

Du skal starte med at lave en hjemmelavet marcipan:

Grov marcipan:
190 g mandler
190 g flormelis
1 bæger pasteuriseret æggehvide

Mandler hakkes i en blender eller foodprocesser, så det bliver til mel. Skal det være en grovere marcipan, beholder du skallen på mandlerne. Når mandler er hakket til mel, blandes sukkeret og æggehviden i. Æltes i hånden til en samlet masse. Kommes i en pose eller skål og sættes på køl, når det er æltet fint sammen.

Træstammer: (ca. 14 stk.)
2 dl rosiner
2 dl dadler
1 dl abrikoser
1 dl mandler
1 dl hasselnødder
1 dl kokosmel
6 spsk. stærk kaffe
1 moden banan
1/2 dl kakao (evt. mere alt efter hvor kraftig smagen må være)
3 tsk. romessens
1/2 tsk. kanel
1/2 dl havregryn

Det hele blandes i en foodprocessor til en ensartet masse. Hvor grov du ønsker det, er op til dig. Formes til små træstammer. Stilles på køl.

Rul marcipanen ud i passende tykkelse. Højst en halv cm, da det hurtigt kan blive for meget. Husk at drysse bordet med flormelis så det ikke hænger i. Alle træstammer pakkes ind i en rulle marcipan. Husk enderne ikke skal dækkes.

Stil på køl og gå igang med chokoladen. Brug evt. en købe-chokolade uden mælk, eller lav den selv fra bunden. Du kan finde opskrift her fragilewithlove.com

Smelt chokoladen over vandbad eller lav chokoladen selv. Tag træstammerne ud af køleskabet og dyb begge ender i chokolade og lad størkne før de nydes. Velbekomme og tak til Rose.