Vores søn Sebastian fik konstateret mælkeallergi for 4½ år siden – han er nu 10 år.

Kan mælkeallergi forsvinde igen, vi fik ikke meget at vide hos lægen dengang og da han godt kan tåle at få smør og lidt ost på pizza engang imellem, uden at der sker noget, tænker jeg om der er forskellige “grader” af mælkeallergi.

Han drikker rismælk og tager 2 kalk piller hver dag. Det går ok men hans mave driller ham nogen gange, når han skal på toilet skal det helst være nu og her. Han er ellers en sund dreng med gang i, som også går til fodbold 2 gange om ugen.

Kan man få sin læge til at tage prøver igen eller henvise til an diætist for at vide lidt mere og være sikker på at han får det han skal af mad og vitaminer. Vi spiser sundt og varieret derhjemme. Det har altid undret os at han pludselig får mælkeallergi i en alder af 6 år. Ingen i vores familier har noget i den stil ??. Tak VH Charlotte


LÆS SVARET HER:

Hej Charlotte

Tak for din mail.

Der er forskellige typer af mælkeallergi.

Komælksallergi:

Allergi overfor proteinerne i mælk. Det findes i forskellige grader. Nogle kan indtage en vis mængde mejeriprodukt (mængden varierer fra person til person) uden symptomer. Debut ses oftest i en tidlig alder.

Laktose intolerans:
Man kan ikke fordøje mælkesukker. De fleste kan indtage omkring 1,5 dl mejeriprodukt uden symptomer. Debut ses ofte i en senere alder.

Mange børn vokser fra komælksallergi, hvorimod laktose intolerans er noget, man skal leve med resten af livet.

Der er ikke nogen grund til at udelukke mere end højst nødvendigt i kosten, så hvis I er i tvivl, om der stadig er tale om mælkeallergi, bør I søge en praktiserende læge og få det undersøgt endnu en gang.

Denne mail bør ikke træde i stedet for din kontakt til din egen læge eller kliniske diætist.

Med venlig hilsen

Anette Tornhøj Pedersen
Autoriseret klinisk diætist