Ingredienser:
4 personer
1 tsk. olie til smøring af fadet
600 g filet af lyssej, mørksej, torsk, lange, kulmule eller laks
1 tsk. groft salt
2 løg eller 1 porre
4 gulerødder eller persillerødder, ca. 300 g renset vægt
1 fed hvidløg
3 stænger bladselleri, ca. 100 g renset vægt
2 dl vand
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. groft salt og lidt peber
5 tomater eller 1 dåse hakkede tomater, 400 g
2 spsk. olie fx olivenolie
Pynt: 2 dl basilikumblade eller persille
Tilbehør: 300 g (rå vægt) fuldkornspasta
Sådan gør du:
Smør et ovnfast fad med 1 tsk. olie. Læg fiskefileten i fadet og krydr med 1 tsk. salt.
Skær løg, hvidløg og gulerødder i tern. Skær bladsellerien i skiver. Kog 2 dl vand op i en gryde. Kom løg, gulerødder, bladselleri, hvidløg, oregano, salt og peber i. Kog det sammen 3-4 min. Hæld grøntsager og kogevand over fisken. Skær tomaterne i tern og fordel dem over. Dryp med olivenolie. Undlad olien, hvis du bruger laks eller anden fed fisk.
Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 25 min. på midterste ovnribbe. Pynt retten med frisk basilikum eller persille.
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, men uden salt, da resten af retten giver smagen.
Opskriften er udviklet af Alt om Kost
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (No Ratings Yet)
Loading...