Du kan sagtens lave gæstemad uden mælk, så alle kan spise det samme

Selvom det måske kun er dit barn, der ikke kan tåle mælk, er der god mening i at servere en menu helt uden mælk, når der er gæster. I KLUBBEN (KlubMælkeallergi) får du lækre opskrifter på 3-retters gæstemenuer 4 gange om året. Og lige om lidt er FORÅRSmenuen klar.

Der er faktisk flere fordele ved at servere det samme til alle:

  • Du skal ikke lave flere forskellige retter, andet end fx de 3 retter i menuen
  • Du skal ikke være opmærksom på “allergen-hygiejnen” i køkkenet, så du undgår risikoen for spor af mælk i den mælkefrie mad
  • Dit barn får den værdifulde oplevelse, at kunne spise af al maden. Det er vigtigt at få den følelse, også når I har gæster
  • Du spreder et vigtigt budskab om, at allergivenlig mad er mindst lige så lækkert som “almindelig” mad

Foråret er vel snart på vej? Det er FORÅRSmenuen i hvertfald

Jeg har fundet en helt fantastisk entusiastisk mad-elsker, til at udarbejde KlubMælkeallergis nye og friske 3-retters gæstemenu. Maria Frandsen fortæller her lidt om sig selv og sin passion for mad (klik)

Maria kender ikke til fødevareallergi i forvejen, men har taget imod opgaven med stor åbenhed og interesse. Jeg har bedt hende om at undgå både mælk, nødder og peanut. Og Maria fandt hurtigt ud af, at der skulle ekstra kreativitet til, når visse almindelige fødevarer skal undgås i kosten.

Ingredienser til forrret uden mælk
Her ses nogle af ingredienserne til den spændende forret.

Du kan godt glæde dig. Maria er super dygtig i et køkken. Hun elsker at eksperimentere, og har været langt omkring i processen. Men nu er hun ved at have lagt sig fast på opskrifterne. Påsken skal bruges til at tilberede maden, justere opskrifterne, tage lækre billeder osv.

Men her får du en lille forsmag. Forretten og hovedretten er nemlig allerede rigtig langt i processen. Se de inspirerende billeder der pryder dette indlæg. Glæd dig til hele menuen er på plads efter påske. Den bliver sendt direkte til alle medlemmer, og vil være tilgængelig på medlemssiderne indtil SOMMERmenuen kommer. Du kan blive medlem af KLUBBEN for bare 67 kr. om måneden. Der er ingen bindingsperiode – du kan melde dig ud lige når du vil.

Ingredienser til hoverret uden mælk
Her ses nogle af ingredienserne til den spændende hovedret.
Bare rolig, der er også noget kød.


Hvad desserten bliver, ved jeg endnu intet om. Men da jeg kender Marias sans for detaljer, er jeg sikker på, at noget virkelig lækkert er i vente.

Rigtig god påske!