På et tidspunkt er det naturligt, at dit barn begynder at lege hjemme hos sine venner eller veninder fra børnehaven eller skolen. Det kan godt føles meget utrygt, at dit barn skal ud til fremmede mennesker. Hvordan tackler du bedst den situation?

Jeg har de samme overvejelser og bekymringer, når min søn skal lege med venner, jeg ikke kender så godt. Vi plejer at invitere nye venner hjem til os første gang, så lærer vi både barnet og forældrene at kende og det bliver nemmere at tage en snak om allergien. Men det er vigtigt at huske, at dit barn også har brug for at komme ud.

Jeg foretrækker at give min søn en madpakke med, når han besøger venner, han ikke leger med så tit. Og tjekker evt. med forældrene, om de giver børnene noget at spise. Så giver jeg grønt lys, til de ting der er ok.

Efterhånden kan du pr. telefon tjekke maden, ved at bede dem om at læse ingredienslisterne op for dig. Har dit barn en bedste-ven, som hun/han ofte besøger, kan du tage en længere snak med forældrene. De fleste vil gerne kunne give dit barn noget, og samtidig vide at det er ok. Det er en rigtig god idé, at lave en liste med hvad dit barn må få som eftermiddagssnack eller lign.