Har du et skolebarn med mælkeallergi, er der nu råd og vejledning til dig af autoriseret klinisk diætist Anette Tornhøj Pedersen. Det sidste blogindlæg fra hende i denne omgang.

Hvordan sikrer man en korrekt ernæring af et skolebarn med mælkeallergi?

Især skal man være opmærksom på, at barnet får den daglige anbefalede mængde kalk. For at kunne optage kalk skal blodet desuden indeholde den rette mængde D-vitamin. Inden man giver et barn D-vitamin tilskud, bør man dog rådføre sig med sin læge. Udover kalk er der også flere vitaminer og mineraler i mejeriprodukter, som man skal sikre, at det mælkeallergiske barn får på anden måde.
Generelt bør det mælkeallergiske barn ligesom ikke mælkeallergiske børn følge de 8 kostråd. På www.altomkost.dk kan du læse om kostrådene.

Er der tale om et undervægtigt barn, bør kosten ideelt suppleres med specialfremstillet modermælkserstatning uanset barnets alder. Suppleres kosten ikke er det vigtigt at rådføre sig med en Klinisk Diætist. Det undervægtige barn behøver den anbefale daglige mængde vitaminer, mineraler og næringsstoffer for at trives. Derudover skal kosten være energitæt, som gør at barnet tager på i vægt og bliver normalvægtig.

Kan ris-, havre- eller sojadrik erstatte mejeriprodukter i kosten ved et skolebarn?

Læs hele blogindlægget her – klik