Hvis der er noget, jeg er vild med, er det koldskål. Der findes stort set ikke noget bedre om sommeren efter min mening. Så da jeg for et halvt år siden selv blev mælkefri, var koldskål noget af det, jeg vidste, jeg ville savne mest. MEN har du set, at Naturli’ nu har lanceret en Koldskål baseret på soya. Har du smagt den? Der er faktisk kommet 5 nye soya produkter fra Naturli’, og dem synes jeg også, du skal kende til.

I weekenden smagte jeg den nye koldskål og smoothie-basen. Min anmeldelse ser du her:

KOLDSKÅL:
I starten syntes jeg godt, den kunne have haft lidt mere citron-smag. Men efterhånden som jeg spiste, blev smagen ligesom lidt mere syrlig. Måske var det kammerjunkerne der gjorde det? Men den er helt klart godkendt af mig. Den kommer jeg til at spise meget af. Den er ikke tyk og cremet, som en hjemmelavet koldskål, men absolut et rigtig fint alternativ, når du skal undgå mælk. Fås bl.a. i Føtex, Bilka, SuperBest, Løvbjerg, Irma og helsekostbutikker i Helsamkæden.

SMOOTHIE-BASE:
Jeg har altid brugt risdrik til at lave smoothie med, og synes egentlig det fungerer fint. Men med denne smoothie-base får du helt klart en anden sødme og fylde til din smoothie. Den bliver ligesom mere cremet. Smoothie-basen smager lækkert i sig selv, og kan fx bruges til friske jordbær i stedet for mælk. Fås bl.a. i SuperBest og helsekostbutikker i Helsamkæden.

Herudover er der 3 yoghurtvarianter med navnet Alpro soya Mild & Creamy. Jeg har ikke smagt dem endnu, men du skal nok få min anmeldelse i løbet af sommeren. Der er en Vanilje-variant der kun fås i Irma, en Naturel- og en Blåbær-variant, der bl.a. fås i Føtex, Bilka, Rema 1000, SuperBest, Irma og Løvbjerg.

BEMÆRK:
Alle disse nyheder er baseret på soya. Har dit barn mælkeallergi, skal du passe på med at erstatte mælk med soya, da mælkeallergikere har større risiko for at udvikle allergi overfor soya. Vi har brugt soyaprodukter engang imellem til vores søn – når der skulle være lidt ekstra. Det anbefales af Fødevarestyrelsen at vente med soyaprodukter til efter 1-2 års alderen.

KONKURRENCE:
Hvis du har lyst til at smage disse nyheder, kan du faktisk NETOP NU være heldig at vinde 4 stk. valgfrie produkter (blandt de 5 nyheder). Men da det er tunge varer, og yoghurterne er kølevarer, er det ikke muligt at få dem sendt til vinderne. Derfor skal vinderne SELV købe de 4 produkter og sende bonen/bonerne ind til BØRN MED MÆLKEALLERGI inkl. kontonr. Så bliver din udgift refunderet. Vinderne får nærmere besked direkte. Der udtrækkes 5 vindere søndag 1. juli kl. 21.00

Sådan deltager du:
Skriv en kommentar her under eller på Facebook-siden (klik her). Svar på disse 2 spørgsmål:

1. I hverdagen med mælkeallergi, hvad savner du så allermest?
2. Hvilke allergier skal du tage højde for i dagligdagen?