Hvis du står og skal vælge, om dit barn skal i vuggestue eller dagpleje efter barslen, tænker du sikkert i fordele og ulemper set i forhold til allergien.

  • Kan en dagplejemor klare ansvaret med et allergibarn?
  • Er der fokus nok på mit barn i en vuggestue?
  • Hvad gør jeg med maden, skal jeg selv levere mad til mit barn?
  • Tør jeg overlade ansvaret til fremmede mennesker?
  • Ovs. Osv.

Det er helt naturlige spekulationer. Det er jo første gang, du skal slippe det fulde ansvar for dit barn.

Vi har stået med to børn med mælkeallergi, da dagpleje eller vuggestue skulle vælges. Vi valgte dagpleje til vores søn. Ikke pga. allergien, men fordi han var et barn, der havde brug for få mennesker omkring sig, og den tryghed det giver. Du kan ikke forvente, at finde en dagplejemor der kender til mælkeallergi. Men det skal nok gå alligevel. Du skal bare lære hende, hvad hun skal vide i forhold til dit barn.

Da vores datter var helt lille, havde hun også mælkeallergi. Men hende valgte vi at få en vuggestueplads til. En af grundene var, at der i området hvor vi bor, er en integreret institution. Så vi kunne få begge vores børn i samme institution, selvom den ene skulle i vuggestue, og den anden i børnehave. Men den væsentligste grund var, at vores datter var meget mere et ”vuggestuebarn”. Hun kunne godt lide, at der skete noget, var mange mennesker omkring hende osv. Vi kontaktede lederen af institutionen, og fortalte at vi havde to børn, der havde brug for kost der tilgodeså mælkeallergi – om de kunne håndtere det? Det mente hun sagtens de kunne, hvis vi kunne undervise dem i det de skulle vide. Det kunne vi selvfølgelig!