Ingredienser:
Ca. 20 stk.
1 pk. gær
3 dl havregryn
3 dl vand
1 tsk. salt
1 let-øl
500-600 g hvedemel
Sådan gør du:
Kog havregryn og vand med salt til tyk grød.
Let-øllen hældes i lidt efter lidt, mens grøden røres tynd. Rør gæren ud heri.
Til sidst kommes melet i, og det hele æltes sammen. Dejen skal slippe fingrene, men kom så lidt mel i som muligt.
Dejen hæver i ca. 1 time, hvorefter der formes 20 boller på bageplade med bagepapir. Bollerne efterhæver i ca. ½ time.
Når de er klar til ovnen, pensles de med sammenpisket æg og drysses med havregryn.
Bages i ca. 10 min. ved 250 grader alm. ovn. Bollerne er meget fryseegnede.
Giv her din bedømmelse 1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjernerLoading...