Du kan sagtens give dit barn en dejlig påske med skønne traditioner – uden mælk. Få inspiration til påske uden mælk.

Kyllinger til påske inspirationJa, vi kan godt blive enige om, at supermarkederne bugner af påskeslik og glittet papir.
Og nej, det er ikke særlig sjovt at kigge på, når du er barn og har mælkeallergi.
Men det er langt fra umuligt at give dit barn dejlige påsketraditioner alligevel. Her har jeg samlet lidt forskellig inspiration til påske uden mælk.

Hvad er påsketraditioner for dig?

Jeg elsker traditioner. Men kan også sagtens ændre på traditionerne. Det skal være hyggeligt. Det er det vigtigste for mig. Jeg vil gerne give mine børn minder, som de kan se tilbage på.

Har du et barn med mælkeallergi og/eller måske anden fødevareallergi, er traditionen om at skulle finde masser af chokoladepåskeæg rundt omkring i påsken ikke så velegnet. Men så må vi finde på noget andet.

Vind flot påskepynt til at pynte op med til påske og mælkefri påskeæg. Se nederst.

Vi har hvert år besøg af påskeharen. Det er sådan en lille hurtig fyr, som ofte kun de voksne når at se i farten. Den kommer forbi en af påskedagene, meget tit Påskedag. Og den ved sjovt nok altid, om vi er på ferie hos mormor og morfar, eller om vi er hjemme i påsken.


Påskeharen kommer forbi

Selvom vores børn er så store nu, at de godt ved, at det er mor og moster, der har lagt æg ud i haven, så er det alligevel en hyggelig tradition. Og nu er det kusinen på 2,5 år, der bliver vildt begejstret over at finde æg rundt om i hele haven.

Vi koger almindelige spiseæg og maler på dem, når de er blevet kolde. Det er sjovt at gemme dem, og det er sjovt når børnene skal finde dem. Vi ved altid, hvor mange vi har lagt ud, men hvert eneste år har vi svært ved at huske, hvor de sidste nu ligger.

Tegnede påskeæg

Påske betyder også påskefrokost i mange hjem

Der bliver altid spist lidt ekstra godt til højtiderne, og det gælder også påske. Men hvad der er “påskemad”, er nok ret forskelligt alt efter hvilken del af landet, du kommer fra. Jeg har her lidt gode påskeopskrifter til en dejlig påskefrokost uden mælk:

Husk at du ofte nemt kan tilpasse opskrifter, du finder rundt omkring. Skal der mælk i, erstatter du med enten vand eller fx ris-, havre- eller mandeldrik. Find opskrift på hjemmelavet risdrik/hirsedrik/havredrik/quinoadrik lige her (klik).

Æg kan erstattes med hjemmelavet æg-erstatning eller No Egg, eller simpelthen undlades. Margarine og smør erstattes af mælkefri margarine eller vegetabilsk olie.

Påskeslik uden mælk og evt. andre allergener

Det er nok svært at komme uden om slik til påske. Der findes “købe-slik” uden mælk – også uden spor af mælk. Men der skal ledes lidt. Vi har også brug for at undgå spor af peanut og nødder, så det gør ikke opgaven nemmere. Men vi har kastet vores kærlighed på firmaet Plamil Foods, der producerer mange lækre chokoladeprodukter helt fri for mælk, peanut, nødder, æg m.v.

Plamil påskeæg uden mælkI år bliver første år nogensinde, at vi kan overraske vores nu 11 årige søn med et rigtigt chokoladepåskeæg.
Det er ikke stort – men det er stort nok 🙂
Det er ikke nemt at finde forhandlere i Danmark, og der bliver hurtigt udsolgt. Så man skal tænke på påske- og juleslik i god tid.
Men det er lykkedes mig, at fremtrylle påskechokolade uden mælk via Allergitorvet.dk. Her køber man lidt større portioner hjem (fx 6 poser med chokolade), men til gengæld til en noget lavere stykpris.

Du kan vinde en påskepakke med påskeæg uden mælk

Jeg er simpelthen så glad for, at det lykkedes mig at skaffe nogle påskeæg, til dig der læser med her på bloggen.

Allergitorvet.dk har gjort det muligt, at 6 læsere kan vinde en dejlig påskepakke med 2 påskeæg.

Pakken indeholder:

 • 1 x Booja Booja Champagne trøffel æg
  Booja-Booja Påskeæg er smukt håndmalede påskeæg og fyldt med lækre, prisvindende økologisk chokolade trøfler. Disse unikke æg er håndlavede og sirligt dekoreret af et fællesskab af kunstnere i Kashmir – hver et kunstværk, der vil være skattede længe efter chokoladen indeni er blevet nydt. Dette produkt er glutenfri, økologisk og mælkefrit.
  Ingrediensliste: Mørk chokolade (kakaotørstof 56%, rørsukker, lecithin, vanilje), kokosolie, majssirup, champagne (9%), kakaopulver.
  Værdi kr. 100,- (Normalpris kr. 150,-)
 • 1 x Moo Free Dairy Free chokolade påskeæg
  Dette mælkefrie påskeæg er lavet af Moo Free Dairy Free og er det veganske alternativ til mælkechokolade. Det mælkefri og økologiske påskeæg er pakket i en unik pyramideformet påskeæg boks, der er udstyret med Mikey Bunny. Moo påskeæg er perfekte til børn eller voksne i alle aldre, der ikke kan få mælkeprodukter, er veganer eller ønsker at nyde smagen af mælkechokolade. Dette produkt er glutenfri, økologisk og mælkefrit.
  Ingrediensliste: Fair Trade Sukker, Fair Trade kakaosmør, ris pulver, Fair Trade kakaomasse, emulgator (solsikkelecithin) & naturlig aroma. Indeholder kakaotørstof 42% minimum. Kan indeholde spor af hasselnød og soja.
  Værdi kr. 25,- (Normalpris kr. 50,-)

Påskeæg uden mælk Allergitorvet
Du deltager i konkurrencen nederst på siden. Læs mere længere nede.

Men det er jo også muligt at lave påskeæg af fx marcipan overtrukket med smeltet chokolade. Jeg er selv ret begejstret for Plamils chokoladeknapper til dette formål.

Men du kan også lave din egen hjemmelavet overtrækschokolade (klik her).

Vi har plejet at fylde et pap-æg, der kan skilles ad på midten, med forskelligt slik. Så kan du komme det slik i, som børnene hver især kan lide og tåle. Der kan også være et lille stykke legetøj i.

Har fundet Økoladen Hindbær marcipanæg og Marcipanæg uden mælk – dog kan Økoladen ikke garantere 100 % fri for spor af mælk.

Påskepynt hører også påske til – vind smukt påskeophæng

Forårsgrene med påskepynt er også en tradition jeg har med mig hjemmefra. Og der findes jo et utal af muligheder for at pynte disse grene.

Lige nu kan du være heldig at vinde flot påskepynt fra netshoppen Spagat.dk. Sidsel Gaustadnes, der er grafisk designer og ejer, har sponseret 1 pakke hvide kaniner og 1 pakke kyllinger (værdi 160,58 kr.) til den heldige vinder.

Spagat Hangarounds

Der er altså 7 heldige læsere, der kan vinde en dejlig påskepræmie.

6 læsere kan vinde en påskepakke med 2 mælkefri påskeæg
1 læser kan vinde flot påskeophæng til at pynte med

Sådan deltager du i konkurrencen:

 • Skriv en kommentar, nedenfor i kommentarfeltet, om hvilke påsketraditioner I har hjemme hos jer. På denne måde kan du være med til at inspirere andre til en dejlig påske uden mælk.
 • Sidste frist for at deltage er 31. marts 2014

Vinderne får direkte besked pr. mail – så husk at skrive rigtig mailadresse. Bare rolig, du er helt anonym – din mailadresse bliver IKKE vist, men kan ses af mig som administrator.