Modermælkserstatning kan drikkes både kold og varm, afhængig af dit barns alder.

Det er vigtigt, at du vasker hænder, inden du blander modermælkserstatning. Og sutteflaskerne skal også steriliseres – Avent har en sterilisator, der er super god.

Kog vandet i mindst 1 min. Og lad det køle af til spisetemperatur. Herefter hældes vandet i sutteflasken og pulveret tilsættes. Luk flasken og ryst godt. Tjek temperaturen ved at dryppe lidt ud på undersiden af dit håndled.

Færdig tilberedt erstatning bliver hurtigt fordærvet. Den kan holde sig 2 timer i køleskab, og 1 time udenfor. Erstatning, som bliver til overs, skal du smide ud. Rengør alt tilbehør (flaske, sut, låg osv.) omhyggeligt.

Et tip i hverdagen er at koge en stor portion vand om morgenen, og fylde 4-5 flasker op og stille dem i køleskabet. Når mælkeerstatningen skal bruges tilsættes pulveret. Kog lidt vand og læg flasken i vandet et øjeblik, til den er lunken. Du kan også bruge en mikrobølgeovn, men pas meget på, at flasken ikke bliver for varm. Er dit barn lidt ældre, serveres mælkeerstatningen kold fra køleskabet.