Det er med stor glæde jeg kan fortælle, at BØRN MED MÆLKEALLERGI nu har fået en klinisk diætist fast tilknyttet.

Klinisk diætist Anette Tornhøj Pedersen har autorisation fra Sundhedsstyrelsen. Anette har arbejdet meget med diæt til mælkeallergiske børn i alle aldre ved en praktiserende speciallæge med speciale i børnesygdomme. Anette vil i den kommende tid skrive blogindlæg omkring kost og ernæring for de 4 grupper: BABY, VUGGESTUE, BØRNEHAVE og SKOLE.

Her er første indlæg af Anette Tornhøj Pedersen:

Hvad er korrekt ernæring for et barn mellem 0-1 år, hvis man ikke ammer mere, og barnet reagerer på komælk?

For at det 0-1 årige barn kan trives og udvikle sig, som det skal, er det vigtigt at kosten hver dag indeholder de vitaminer og mineraler, kroppen på det stadie har behov for. En højt hydrolyseret modermælkserstatning* indeholder netop det, et mælkeallergisk barn dagligt har brug for.

Man skal dog være opmærksom på, at det er nødvendigt at supplere med ekstra calsium ved nogle af mærkerne, afhængig af hvor gammelt barnet er. Tal med apoteket eller din Kliniske Diætist om du skal supplere dit barns kost med calsium.

Det er yderligere nødvendigt at give D-vitamin, når barnet er 0-24 måneder.

Sundhedsstyrelsen anbefaler desuden, at raske børn født til tiden i alderen 6 mdr. til 1 år får jerndråber. Det behøves ikke, hvis barnet får mindst 400 ml modermælkserstatning eller tilskudsblanding hver dag.

Hvad gør man, hvis barnet ikke vil drikke højt hydrolyseret modermælkserstatning?

Læs hele blogindlægget her – klik