Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn ammes de første seks måneder af deres liv og gerne længere.

Amning er altid den bedste ernæring for små børn. Men der kan være tilfælde, hvor amning af forskellige årsager ikke er muligt.

Hvis dit barn har mælkeallergi, eller har særlig risiko for at udvikle allergi, og amning ikke er en mulighed, anbefales det, at du giver dit barn Højt hydrolyseret (specialfremstillet) modermælkserstatning. Her kan du læse lidt om de forskellige specialfremstillede modermælkserstatninger der findes. Der er nemlig kommet nogle nyere mærker på markedet. Der findes disse:

  • Nutramigen 1 + 2 fra Mead Johnson
  • Pepticate fra Nutricia
  • Neocate fra Nutricia
  • Althéra fra Nestlé Nutrition

Alle kan fås på grøn recept.

Althéra og Pepticate indeholder begge specialfremstillet laktose, som gør den mere sød i smagen.
OBS: disse to mærker kan ikke bruges til børn med laktoseintolerans. Neocate er laktosefri og kan anvendes til børn med laktoseintolerans.

Man skal være opmærksom på, at de forskellige hydrolyserede modermælkserstatninger ikke indeholder den samme mængde kalk. Ved nogle af dem skal den vejledende daglige mængde derfor suppleres med kalktilskud, for at barnet får den mængde kalk, som kroppen har brug for.

Ifølge klinisk diætist Anette Tornhøj Pedersen, bør man prøve alle de andre mærker, inden man fravælger specialfremstillet modermælkserstatning. Nogle børn vil foretrække én smag fremfor en anden.

Det kan nogle gange være svært at vænne sit barn til at drikke specialfremstillet modermælkserstatning. Men vær opmærksom på ikke at opgive for hurtigt. Det kræver tålmodighed at vænne et barn til en ny smag, uanset hvad for en fødevare der er tale om. Anette Tornhøj Pedersen giver i sit blogindlæg “BABY” forslag til, hvordan man kan introducere en specialfremstillet modermælkserstatning. Denne metode har været succesfuld ved mange forældre.