Nu står det i fødselsdagens tegn. Børnefødselsdag uden mælk, nødder og peanut

Forberedelserne til næste uges børnefødselsdag uden mælk er sat ind. I dag er der bagt 100 pizzasnegle (til 21 skønne børn på 10-11 år). I morgen skal der bages 100 pølsehorn. Samme menu som alle de andre år. Mads mener, at klassekammeraterne FORVENTER at få de to ting. Og vil blive meget skuffede, hvis vi laver om på det. Ja, hvem ved.

Mads har i hvert fald en klar følelse af, at hans klassekammerater glæder sig til at komme til fødselsdag. Og at de elsker hans mors bagværk. Det er jo fantastisk for ham. Det er så vigtigt for vores allergi-børn, at de mærker anerkendelse af det mad, de kan tåle.


Pizzasnegle til fødselsdag uden mælk

Men det bedste er, at det er super nemt

Fantastisk for moderen er, at det hele kan bages i forvejen. Kommes i fryseren. Og tages op på dagen. Det skal bare have 10 min. i ovnen, så er der serveret. Og det betyder meget, i sådan en uge, hvor det hele står i fødselsdagens tegn.

Jeg har flere gange presset mig selv alt for hårdt med fødselsdags-forberedelserne. Tror jeg kan nå det hele dagen før – og så skal meget jo helst bages PÅ dagen. Så det er helt nybagt, når det skal serveres. Men det er slut nu. Denne gang er jeg gået i gang en uge før. Og så laver jeg lidt hver dag. Man kan jo diskutere om 100 pizzasnegle er lidt. Efter 3 timer i køkkenet var jeg nået halvvejs! Anden halvdel gik dog lidt hurtigere.

Ofte skal der jo mere end én fødselsdag til. Vi holder fødselsdag for klassen om torsdagen. Fødselsdagen er rigtigt fredag. Og familie og venner kommer søndag. Så der skal en del til.

Pølsehorn til fødselsdag uden mælk

Og hvad så med sundheden til disse fødselsdage?

Jeg kom med forslag til, om vi skulle bage grove fuldkorns-pizzasnegle og pølsehorn i år. Det syntes Mads bestemt ikke var nogen god idé. Jeg har gennem årene fået oparbejdet et ret godt ry for mine fødselsdagsopskrifter. Men jeg skal indrømme, at de heller ikke er tænkt sunde.

Mit mål har været, at jeg til fødselsdage kunne servere noget, der smagte helt i top – uden mælk, nødder og peanut. Og det er lykkedes. Til pizzasneglene og pølsehornene serverer jeg agurke- og gulerodsstave + små cocktailtomater. Så skal der være en kage – den indeholder sukker. Men tilgengæld er der ikke noget med en slikpose, når børnene går hjem fra fødselsdagen. Den tradition har jeg nemlig aldrig helt forstået.

Sådan holder du nemt børnefødselsdag uden mælk

ebog børnefødselsdag uden mælk
Hvis ikke du allerede har fået fingrene i min e-bog “Sådan holder du nemt børnefødselsdag uden mælk“, er det måske noget for dig.

Den indeholder 7 fantastiske fødselsdagsopskrifter + masser af tips, idéer og flotte billeder. Perfekt til forældre, bedsteforældre og andre der kender et barn med mælkeallergi. Den kan blive din for blot 39 kr. Læs mere i Shoppen.