Kan man gå på restaurant og spise, når man selv eller ens barn har fødevareallergi?

Ja, det kommer jo an på hvordan man selv har det med det, og selvfølgelig også HVOR allergisk fx barnet er. Jeg skal indrømme, at i de snart 9 år, som vores søn har haft fødevareallergi, er det ikke rigtig mange gange vi har spist på restaurant. Jo, på Mc Donald er det blevet til en del gange 🙂 Ellers har det for os været lidt grænseoverskridende. Men tilgengæld har vi hver gang bagefter tænkt – “det kan jo godt lade sig gøre.”

Og ja, det kan faktisk godt lade sig gøre. Vi er netop kommet hjem fra en super god oplevelse med et restaurantbesøg. Vi kontaktede restauranten i forvejen, og forhørte os om hvad de havde på børnemenuen. Udvalgte det vi ved vores søn er glad for, og spurgte nærmere ind til tilberedningen. Vi gennemgik alt fra ingredienser til selve tilberedningen. Noget kunne de klare, andet aftalte vi selv at medbringe.

Da vi kom til restauranten, afleverede vi en køletaske med de ting vi selv havde med. Og så blev maden ellers serveret sammen med maden til os andre. Vores søn fik en god oplevelse, dejlig mad han kunne tåle, og vi som forældre følte os trygge og kunne hygge os.

Efter sådan en oplevelse siger jeg til mig selv: “det skal vi altså gøre lidt oftere”. Det er ikke sikkert vi får det gjort, men jeg vil alligevel gerne opfordre dig til også at gøre det engang imellem. Der er så mange restriktioner i det daglige. Derfor er det nogle gange befriende at føle, at man faktisk kan mere end man tænker over i hverdagen.

God fornøjelse!