I fredags skulle vi til Halloween-fest i 2.A. Jeg tilbyder ofte at bage, så ved jeg nemlig, at der er en kage, som også storebror Mads kan tåle. Kagen med de små spøgelser var meget populær blandt børnene, og var faktisk uhyggelig nem at lave.

Jeg startede med at lave en dobbeltportion fondant, og farvede halvdelen med orange pastafarve. Pastafarve skal du have i en særlig kage-butik. Dem findes der flere og flere af. Men Kop & Kande sælger det fx også. Fondant er en frygtelig sukker-bombe, der er yderst velegnet, når du skal “designe” kager. Når den er færdig kommes fondanten i en frysepose og sættes i køleskabet. Kan sagtens laves flere dage i forvejen.

Derefter bagte jeg en helt almindelig chokoladebradepandekage. Den er super nem, og bliver næsten bedre på 2. dagen. Så bag den endelig dagen før brug. Da kagen var kølet af, gav jeg mig til at pynte. Jeg rullede et stort og tyndt lag fondant ud, som jeg brugte til at dække kagen. Du kan også sagtens bruge almindelig glasur.

Men det sjove er selvfølgelig de små spøgelser. Her brugte jeg små Samba flødeboller uden kokos. De indeholder ikke mælk. Tog en lille klump fondant, trillede den til en kugle, og rullede den ud til den var ca. 10 cm i diameter. Og så blev den bare lagt hen over flødebollen, og formet lidt til. Tilsidst lavede jeg glasur med kakao. Jeg brugte pasteuriseret æggehvide i stedet for vand. Så løber glasuren ikke ud. Kom glasuren i en sprøjtepose og lavede spindelvæv og små edderkopper. De små græskarhoveder havde jeg en kage-udstikker til at lave. Mere avanceret behøver det ikke at være, for at tage en flok børn med storm.

Her er opskriften på fondant:

  • 7 skumfiduser/marshmallows
  • 1 spsk. vand
  • ½ spsk. olie
  • ca. 150 g flormelis

Skumfiduser, olie og vand kommes i en skål. Skålen sættes i mikroovn og gives max. varme i ca. 15-20 sek. Tag ud og rør rundt. Giv varme igen og rør rundt. Fortsæt til massen er flydende og ensartet.

Herefter røres flormelis i, indtil det kan æltes med hænderne. Det er meget klistret i starten! Kommes i lufttæt pose og stilles i køleskab. Holder sig meget længe. Kan farves med pastafarve med det samme eller lige inden brug. Velbekomme!