I dag skal det handle om fyld til lagkage uden mælk, når du ikke kan bruge almindelig flødeskum

Har du tidligere, ligesom mange af os andre, været vant til at købe dine lagkagebunde færdige? Så kan bagning af bundene godt føles som en større opgave. Men jeg tror alligevel, at fyld til lagkage uden mælk, er den “største” opgave i den her sammenhæng.

Flødeskum! En klassisk ingrediens i lagkage er den velkendte piskefløde. Hvordan laver du fyld til lagkage uden mælk, når du ikke kan bruge piskefløde?

Der er masser af måder at løse “piskefløde-problemet” på. Jeg har forsøgt mig med mange variationer igennem de sidste 10 års tid. Det handler meget om at prøve sig frem. Finde sin egen smag.

Men er det første gang, du skal lave en lagkage uden mælk, og evt. også uden gluten, nødder og peanut, kan det være rart, at holde sig til en opskrift. Og dem får du flere af her på DAG 2, hvor vi fejrer 500+ på Facebook.

Fyld til lagkage i 3 lag
Lagkage med 3 lag fyld lavet uden mælk, gluten, peanut og nødder


Vi er nok mange, der ser en lagkage som 3 bunde og 2 lag creme. En større lagkage er flot, hvis den er lidt høj. Derfor laver jeg ofte 4 bunde og 3 lag creme. Du kan sagtens bruge den samme creme i alle 3 lag. Find den creme du synes bedst om, og fyld kagen med den.

Det er spændende, at servere en kage med flere smagsindtryk. Her vil jeg vise dig, hvordan du kan lave dejlige lagkager med 3 slags fyld. Så er der også lidt at vælge mellem.

Husk at alle opskrifter er “åbne” i 5 dage, mens vi fejrer 500+ på Facebook. Derefter bliver opskrifterne kun tilgængelige for medlemmer af KlubMælkeallergi.

Her er nogle links til alternativer til flødeskum:

Fyld til lagkager Carlshamn VispCarlshamn Mejeri i Sverige laver nogle rigtig gode erstatninger til fløde baseret på havre. Bemærk at disse produkter indeholder gluten. Carlshamn produkter kan fås i nogle danske supermarkeder og helsekostbutikker. Spørge de steder, du plejer at handle. Måske kommer du til Sverige en gang i mellem? Fløde hedder visp på svensk – flødeskum hedder vispgrädde. Men glem ikke netbutikkerne. Se fx her: Allergibutikken.dk. Der findes flere forskellige varianter. Bl.a. også en med Vanilje smag.

Fyld til lagkager GoGreen VispGoGreen er også et svensk mærke, der ligeledes er baseret på havre (derfor ikke til dig, der også skal undgå gluten!). Se her deres alternativ til flødeskum.

Har ikke selv set den i danske butikker og har kun fået den anbefalet. Skal du til Sverige, er det da værd at smage den.

Fyld til lagkage Soyatoo-Rice-whipSoyatoo! mærket kan du få i danske helsekostbutikker. De har alternativer til flødeskum baseret på både soja, ris og kokos. De har også “flødeskum” på spraydåse. Ris- og Kokos-varianten kan du også finde på Allergibutikken.dk og Allergikost.com har spraydåserne, har jeg set.

Fyld til lagkager Erlet deklarationErlet er et produkt af Odense Marcipan. Det er ikke så nemt at få fat i. Odense Marcipan vil helst ikke anbefale dette produkt til mælkeallergikere, da det kan indeholde spor af mælk. Det står dog ikke deklareret.

Det er kun engros du kan købe Erlet. Jeg køber det selv i S-engros. Måske kender du nogen, som kan købe det for dig. Spørg fx kantinen på din arbejdsplads, den lokale bager eller lignende. Jeg synes, Erlet fungerer super fint i store lagkager, da det holder cremen fast i konsistensen.

I de opskrifter på creme, som du finder her, har jeg selv brugt Erlet som mælkefri flødeerstatning. Jeg er sikker på, at du kan få et ligeså godt resultat, ved at vælge nogle af de andre. Måske kan konsistensen ændres en smule fra produkt til produkt. Prøv dig frem.

Generelt kan man sige, at erstatning til piskefløde ikke smager som den piskefløde, de fleste er glad for. Sådan er det bare. Men hvis du bruger fløden blandet op med forskellige smage, så mener jeg ikke, at du kan smage nævneværdig forskel. Jeg bruger også frisk frugt i mine lagkager. Det giver en god smag og tilfører noget friskhed til det søde.

Lagkage uden mælk bliver til
Lagkage uden mælk, gluten, peanut og nødder. Med 3 lag creme og frisk frugt

Du finder opskrifterne på de 3 slags cremer lige her de næste 5 dage. Derefter er opskrifterne tilgængelige for medlemmer af KLUBBEN.

I morgen skal det handle om, hvordan du pynter lagkagen. Her skal fantasien og kreativiteten virkelig i spil. Men det kan også gøres rimelig nemt, hvis der er behov for det. Vi ses her på BLOGGEN.

Husk at der nu er 4 dage tilbage at deltage i:

Konkurrencen: Vind “hovedretten” (klik her)
Vind en lækker Le Creuset støbejernsgryde 5,3 liter sort / 26 cm + gavekort til en hel fersk Himmerland Kylling (værdi i alt kr. 1.400,-)