Ingredienser:
|
|
Ca. 14 stk. Ca. 600 g Amo Sigtet Speltmel 50 g gær Ca. 4 dl lunkent vand ½ dl olivenolie 2 tsk. salt 2-3 spsk. rosmarin (kan udelades) 2 spsk. flydende honning Pensles evt. med æg |
|
Sådan gør du:
|
|
Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt speltmel, salt, rosmarin, honning og olivenolie. Ælt dejen grundigt til den er smidig og lad den hæve tildækket i ca. 40 min. Tag dejen op på et melet bord. Del dejen i 14 stykker og form dem til boller. Lad dem hvile i 5-10 min. og form dem til små flutes, ca. 20 cm lange. Læg flutene på bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min. Ridses med en skarp kniv og pensles evt. med æg. Bagetid: Ca. 12-15 min. midt i 225°C forvarmet ovn (varmluft 200°C). |
|