Har du et barn, der snart er klar til vuggestue eller dagpleje? Tiden begynder at nærme sig. Du har sikkert mange spørgsmål i hovedet. Det er svært for de fleste, at overlade sit barn til fremmede. Men bekymringerne er måske større, hvis dit barn har allergi. Det kan være meget grænseoverskridende, at overlade dit barns mad og sikkerhed. Til vildt fremmede mennesker.

Jeg har en lille niece, der nu skal ud at blive passet. Jeg bliver igen mindet om alle de overvejelser og spekulationer, vi havde som forældre. Skal det være dagpleje eller vuggestue? Få eller mange børn? Er det overhovedet muligt at få pasning, der hvor du ønsker det? Du har måske svært ved at skulle overlade dit barn til fremmede. Det er helt naturligt.

Jeg tror, det giver endnu en grad af bekymring, hvis dit barn har fødevareallergi. Måske i svær grad. Nu skal du have tillid til, at andre kan tage vare på dit barns allergi. Sikre at dit barn ikke får fx mælk ved en fejl. Og kunne handle korrekt, hvis det alligevel skulle ske. Det handler om at få en god start i institutionen eller dagplejen. Få informeret godt og få lært dem, de ting de skal vide.

Få en god start i institutionen er ét af de 10 emner i email-kurset “Mælkefri hverdag, sådan!”. Her får du mine overvejelser ifm at skulle vælge vuggestue eller dagpleje til dit barn. Hvilke ting der er vigtige at gøre, inden dit barn starter i institution. Og håndgribelig råd og vejledning om dagligdagen i institutionen. Der er også et spændende interview med pædagog Rikke Winckler. Hun kender vuggestuen indefra, og kan måske svare på nogle af de spørgsmål du sidder med. Læs mere om email-kurset “Mælkefri hverdag, sådan!” lige her (klik)