Har du et barn, der er meget allergisk overfor mælk, er det også nødvendigt at holde dit barn fra spor af mælk. Mange producenter vælger at skrive på varen, hvis den “kan indeholde spor af mælk”, og det er jo rigtig rart. Men du kan ikke være 100 % sikker på, at varen ikke indeholder spor af mælk, selvom det ikke står der.

Du kan derimod være helt sikker på, at hvis der er mælk i en fødevare, så SKAL det stå i ingredienslisten. Og de nye mærkningsregler gør det også meget nemmere end tidligere, idet der ikke blot må stå fx “kasein”. Der skal nu tilføjes, at “kasein” kommer fra mælk. Denne regel fordi man ikke kan forudsætte, at alle mennesker ved, at “kasein” er det samme som mælk. Derfor kommer man rigtig langt ved at læse ingredienslisterne grundigt igennem.

Men som sagt er faldgruberne større, hvis dit barn reagerer på meget meget små mængder. I dette tilfælde er det nødvendigt at kontakte producenterne, og få en snak med dem om, hvordan deres varer produceres – og om der kan være risiko for spor af mælk, uden man kan læse det på varedeklarationen.

Læs mere om reglerne for mærkning af “spor” her: Forurening og mærkning med “spor af” eller “kan indeholde”