Fakta

Der findes ingen præcise opgørelser over, hvor mange der er overfølsomme over for mad, og deriblandt mælkeallergikere. Mælkeallergi er den almindeligste form for fødevareallergi hos børn. Børn med fødevareallergi har en øget risiko for at udvikle luftvejsallergi. Omkring halvdelen af børnene bliver således allergiske over for fx pollen, husstøvmider eller kæledyr (Kilde: Astma-Allergi Danmark).

Kalk (Kalcium) via kosten

Barnets ernæring det første leveår Gæsteindlæg skrevet af Klinisk diætist Heidi Schnoor, Nutricia MÆLK- i form af brystmælk, modermælkserstatning og mælkeprodukter udgør en vigtig del af barnets ernæring det første leveår. Fra at udgøre hele barnets ernæring frem til...

læs mere

Spor af mælk

Har du et barn, der er meget allergisk overfor mælk, er det også nødvendigt at holde dit barn fra spor af mælk. Mange producenter vælger at skrive på varen, hvis den “kan indeholde spor af mælk”, og det er jo rigtig rart. Men du kan ikke være 100 % sikker på, at varen...

læs mere

Hvad er laktose intolerance

Ved laktose intolerance er det ikke proteinerne i mælken, men mælkesukkeret (laktose) du har problemer med. Laktose er det samme som mælkesukker. Laktose intolerance er en ikke-allergisk fødevareoverfølsomhed. Ved laktose intolerance har du for lidt af enzymet laktase...

læs mere

Hvor mange børn har mælkeallergi?

2-3 % af alle spædbørn har mælkeallergi i løbet af deres første leveår. Det svarer til ca. 1900 børn om året. (Kilde: Danmarks Statistik) Ud af 10 børn med mælkeallergi, kan 50 % igen tåle mælk i løbet af det første leveår. I de to følgende år vil yderligere 4 børn...

læs mere

Arkiver