Indkøbslisten uden mælk
Jeg vil med Indkøbslisten inspirere dig med mine indkøb uden mælk. Det er planen, at der løbende vil komme nye indlæg med nye forslag til indkøb.

Jeg håber, du på den måde får udvidet dine egne indkøb uden mælk.

En uge hvor der kom lidt nyt i indkøbsvognen

På tirsdag skal Mads have hjemkundskab. Det har vist sig, at være en god anledning for os, til at introducere nye madvarer i vores eget køkken. Det er nemt at blive meget traditionel i sine indkøb. Holde sig til de ting man plejer.

Derfor ligger der Filodej i vores køleskab lige nu. Jeg har længe gået og tænkt, at jeg snart ville kigge efter noget “dej-halløj”. Men hjemkundskabslæreren kom mig altså i forkøbet. Og det er jeg super glad for.


Filodej uden mælk


Denne filodej ligger på køl (vi ledte forgæves i frost). Ingredienserne er hvedemel, vand, glucosesirup, solsikkeolie, bordsalt, vineddike, konserveringsmiddel og kaliumsorbat. Jeg fandt den i SuperBrugsen. Skriv gerne i kommentarer nedenfor, hvis du køber den andre steder.

Jeg vil lave indbagt laks. Dampe friske spinatblade, hælde lidt mælkefri madlavningsfløde ved og lade det næsten dampe væk. Pakke laks med spinat ind i filodej og så i ovnen. Mums.

I fredags bagte jeg igen mine yndlings hjemmelavede pitabrød. For at gøre det ekstra nemt, køber jeg nogle gange stegte kyllingestykker. De skal bare lige varmes.

Stegte kyllingestykker uden mælk med ingredienser

Jeg forsøger så vidt muligt at holde mig fra hvedemel. Det er ikke noget jeg holder 100 %, men jeg tænker over det. Både fordi min mave påvirkes negativt af hvedemel, og fordi jeg prøver at slippe lidt kilo på sidebenene. Men jeg er frygtelig glad for mad. Sådan er det bare. Derfor er jeg altid på udkig efter lækkerier, som er lidt sundere end andre alternativer. Faldt fx over dette knækbrød fra Urtekram.

Jeg ved godt, at spelt også er en hvede-sort. Men min kostvejleder siger, at det er bedre for mig med spelt. Derfor bruger jeg også helst pasta lavet af fuldkornsspelt.

Knækbrød med spelt uden mælk med ingredienser

Jeg er også glad for søde sager … Og hvordan lyder så gojibær (vildt sunde) med mørk chokolade (vist også vildt sundt). God kombi i mine ører. Jeg fandt denne skønne pose i helsekosten. De kan VARMT anbefales.

Gojibær med chokolade uden mælk med ingredienser


Det er lidt svært at læse ingredienserne på billedet. Der står: Mørk chokolade (kakaomasse, rørsukker, kakaosmør, kakao, soja/soyalecitin), gojibær, glaseringsmiddel (gummi arabicum, sucrose, honning). Kan indeholde spor af nødder.

I helkosten købte jeg også lige en ris-piskefløde. Ikke fordi jeg lige står og skal bruge den, men den er altid god at have på lager. Den behøver faktisk ikke engang at stå på køl.

Rispiskefløde uden mælk

I aften skal vi have suppe – det bliver også en af favoritterne – Kartoffel-gulerod-porresuppe. Jeg bruger Knorr Hønsebouillon. Den er uden mælk og har en god blød konsistens. Ikke at jeg spiser den, men den er bare god at brække midt over fx. Ja, det lyder måske fjollet.

Knorr hønsebouillon uden mælk med ingredienser

Det var hvad jeg havde valgt at dele med dig i dag. Håber du kan bruge det.

Hvis du vil have mere, så klik “Synes godt om” herunder og del også gerne, hvis du tror, der er andre, som kan have glæde af det. Hvis det er noget, der kan bruges, kommer der meget mere. Det lover jeg.